Cât mai durează restricţiile impuse de autorităţi şi când aflăm cum am trecut prin boală? Predicţia unui medic român: ”Suntem chiar înainte de vârf”

  • Prof. Dr. Horaţiu Moldovan te anunţă că nu suntem acum într-o etapă de relaxare a măsurilor de restricţie şi că România se află înainte de vârful de îmbolnăviri
  • Prof. Dr. Horaţiu Moldovan: Credem că în următoarele săptămâni ar trebui menţinute restricţiile
  • Prof. Moldovan: studiile de seroprevalenţă, pentru a face o imagine de ansamblu asupra incidenţei acestei infecţii în populaţie ar putea începe din toamnă
Urmărește
1117 afișări
Imaginea articolului Cât mai durează restricţiile impuse de autorităţi şi când aflăm cum am trecut prin boală? Predicţia unui medic român: ”Suntem chiar înainte de vârf”

Cât mai durează restricţiile impuse de autorităţi şi când aflăm cum am trecut prin boală? Predicţia unui medic român: ”Suntem chiar înainte de vârf”

Prof. Dr.  Horaţiu Moldovan îţi spune că nu suntem aproape de momentul în care autorităţile pot relaxa măsurile restrictive.

"Din punctul de vedere al Ministerului Sănătăţii nu credem că în acest moment suntem într-o etapă de relaxare a măsurilor. Suntem înainte de vârf, aşteptăm să se petreacă după Paşte, aşteptăm să vedem ce se va întâmpla atunci, credem că în următoarele săptămâni ar trebui menţinute restricţiile", explică secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii.

Prof. Moldovan spune că am putea afla în toamnă cum anume am trecut prin boală. Atunci ar putea începe testele serologice făcute pe eşantioane de populaţie, teste care vor arăta prezenţa anticorpilor în organismul nostru.

"Testele sanguine sunt o categorie de teste serologice, adică  nişte teste care pun în evidenţă existenţa anticorpilor anticoronavirus în sânge. Ele sunt rapide, se fac imediat, dar ne dau o informaţie deja depăşită. În ce sens? Ne dau informaţia că pacientul are anticorpi, deci a suferit infecţia în urmă cu 7,8,9 zile, nu ne dau o informaţie în timp real. De asemenea, ele nu pun diagnosticul de prezenţă a virusului, a antigenului viral în momentul testului.

Este o problemă de studiu, de a face un studiu de seroprevalenţă, de a stabili într-o populaţie, eşantionat, câţi pacienţi au fost infectaţi cu coronavirus, nu are o aplicaţie clinică imediată, relative la un caz sau alt caz. Este vorba despre studii de seroprevalenţă pentru a face o imagine de ansamblu asupra incidenţei acestei infecţii în populaţie", explică Prof. Moldovan.

Testele serologice vor arăta cine a avut deja virusul sau a fost expus la el determinând astfel apariţiia de anticorpi. Deja mai multe ţări investesc în testarea anticorpilor pentru a afla ce proporţie din populaţie este imună la virus. Aceasta testare ar putea ajuta autorităţile să stabilească momentul ridicării restricţiilor.

Ministrul Sănătăţii din Marea Britanie chiar a declarat recent că guvernul ia în considerare certificatele de imunitate, astfel încât oamenii să poată reveni mai repede la viaţa normală de dinainte de pandemie.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici