- Home
- Coronavirus
- (06.10.2021, 17:01)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ce este "Degetul COVID". Efectul secundar care a atras atenţia cercetătorilor
- Cercetătorii au descoperit o legătură directă între infectare cu coronavirus şi leziunile pe care unele personele le dezvoltă la nivelul degetelelor.
- "Degetul Covid" pare a fi un efect secundar al luptei organismului cu virusul.
- Eurpţiile cutanate în urma infecţiei cu coronavirus apar în general la persoanele care nu prezintă alte simptome, astfel încât legătura cu virusul era greu de făcut.
Urmărește
15854 afișări
Cercetătorii au descopeit un nou efect secundat al COVID-19. Ce este "Degetul COVID"
Cercetătorii spun că au identificat părţile sistemului imunitar care par a fi implicate. Descoperirea publicată în British Journal of Dermatology poate ajuta dezvoltare de tratamente pentru a uşura simptomele, relatează BBC.
Degetul COVID
Poate să apară la orice vârstă, dar afectează mai frecvent copiii şi adolescenţii.
Erupţia cutanată poate fi extrem de dureroasă şi poate duce la mâncărime. La nivelul degetului de la picior apar vezicule sensibile şi umflături.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Eurpţiile cutanate în urma infecţiei cu coronavirus apar în general la persoanele care nu prezintă alte simptome, astfel încât legătura cu virusul nu era făcută.
De ce se întâmplă?
Descoperirile din studiului, bazate pe teste de sânge şi piele, sugerează că două părţi ale sistemului imunitar joacă un rol în aceste cazuri. Ambele implică mecanisme pe care organismul le foloseşte pentru a combate coronavirusul.
Una este o proteină antivirală numită interferon de tip 1, iar cealaltă este un tip de anticorp care atacă în mod greşit propriile celule şi ţesuturi ale persoanei, nu doar virusul invadator.
Cercetătorii au studiat 50 de persoane cu "degetul Covid" în primăvara anului 2020 şi alte 13 persoane cu leziuni similare care nu erau legate de infecţiile cu Covid, deoarece acestea au apărut cu mult înainte de începerea pandemiei.
Podiatrul din Marea Britanie, dr. Ivan Bristow, a spus că pentru majoritatea leziunile dispar de obicei de la sine. Dar unii ar putea avea nevoie de tratament. Descoperirea cauzei va ajuta la dezvoltarea de noi tratamente pentru a o gestiona mai eficient, a spus el.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Revolta managerului de spital devenit cunoscut după ce a refuzat să arunce vaccinurile nefolosite. „Înnebunesc!!”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36