- Home
- Coronavirus
- (02.04.2020, 14:36)
- Andrei Vacaru
Cercetătorii germani au descoperit care este momentul din care pacienţii cu Covid-19 nu mai pot transmite infecţia
- Cercetători germani au realizat un studiu pe baza primilor pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 în Germania
- Aceştia estimează că pacienţii diagnosticaţi cu Covid-10 pot fi externaţi dacă, la zece zile de la îmbolnăvire, prezintă mai puţin de 100.000 de copii virale
- Descoperirea le-ar putea permite medicilor să elibereze paturile din spitale când numărul pacienţilor este prea mare
Urmărește
4844 afișări
Cercetătorii germani au descoperit care este momentul din care pacienţii cu Covid-19 nu mai pot transmite infecţia
Mai multe studii realizate pe primul grup de pacienţi infectaţi cu coronavirus din Germania le-au permis oamenilor de ştiinţă să stabilească momentul în care externarea acestora nu mai prezintă niciun risc. Descoperirea ar putea să le permită specialiştilor să elibereze paturile din spitale atunci când numărul pacienţilor este prea mare, informează cotidianul spaniol La Vanguardia.
Într-un comunicat de presă comun, clinicile Charite din Berlin şi Schwabing din Munchen, dar şi Institutul de Microbiologie al Armatei germane au anunţat că pacienţii nu mai sunt contagioşi din momentul în care probele prezintă mai puţin de 100.000 de copii virale.
Rezultatele studiului au arătat că în majoritatea cazurilor încărcătura virală din faringe scade considerabil după o săptămână, însă cea din plămâni scade mai greu. La opt zile de la apariţia primelor simptome, experţii nu au mai putut să izoleze particule infecţioase în corpurile pacienţilor, cu toate că încă au putut detecta copii virale în plămâni şi faringe.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Cseke Attila: Sporul de antenă trebuie eliminat
-
Suspect arestat după ce ar fi înjunghiat mortal două persoane într-un parc din Germania
-
Avertismentul lansat de premierul polonez Tusk: UE trebuie să se înarmeze pentru a „supravieţui” unei lumi incerte
Descoperirea permite, potrivit lui Roman Wölfel, directorul Institutului de Microbiologie al Armatei şi unul dintre autorii studiului, ca oamenii de ştiinţă să tragă două concluzii. În primul rând, „încărcătura virală mare din faringe care apare imediat după primele simptome arată că pacienţii cu Covid-19 pot transmite boala imediat, posibil chiar înainte ca ei să realizeze că sunt bolnavi”, spune cercetătorul.
„În acelaşi timp, capacitatea pacienţilor cu Covid-19 de a transmite boala pare să depindă de încărcătura virală din faringe sau din plămâni. Acesta este un factor important când se ia decizia de externare a pacientului înainte de termen, în cazul în care există o criză de paturi”, subliniază el.
Potrivit datelor culese, autorii studiului, care va fi publicat în revista „Nature”, estimează că pacienţii diagnosticaţi cu Covid-10 pot fi externaţi şi trimişi în carantină dacă, la zece zile de la îmbolnăvire, prezintă mai puţin de 100.000 de copii virale.
Oamenii de ştiinţă au mai ajuns la concluzia că SARS-CoV-2 se multiplică cel mai probabil în tractul gastrointestinal, deşi nu a fost posibilă detectarea prezenţei virusului în materiile fecale ale pacienţilor. Totodată, prezenţa virusului nu au putut fi detectată nici în sânge şi nici în urină, cu toate că în sânge pot fi identificaţi anticorpii specifici acestui virus.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Dezbateri cruciale la Davos: Liderii europeni discută viitorul economic al Europei în era Trump
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: Culmea culmilor! Un gigant al tutunului dezvoltă vaccinul pentru Covid-19. Cum se transformă un „duşman” al plămânilor în salvatorul lor
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Prințul Harry soluționează procesul împotriva tabloidelor lui Rupert Murdoch. News Group Newspapers și-a cerut scuze public
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Victor Ponta rupe tăcerea după ce s-a aflat că a divorțat de Daciana Sârbu: „Au avut prea mult de suferit toți din cauza…”
CANCAN.RO
Orașul din România în care ești AMENDAT cu 2.500 lei dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe