China a aprobat al cincilea vaccin anti-Covid produs din celule ovariene de hamster

  • China a aprobat al cincilea vaccin Covid-19 şi este produs din celulele ovariene de hamsteri.
  • Academia Chineză de Ştiinţe a declarat marţi că guvernul chinez a eliberat autorizaţia pentru utilizarea de urgenţă a vaccinului în 10 martie.
  • Vaccinul a fost dezvoltat de o echipă condusă de şeful Centrului chinez pentru controlul şi prevenirea bolilor.
Urmărește
2096 afișări
Imaginea articolului China a aprobat al cincilea vaccin anti-Covid produs din celule ovariene de hamster

Foto: Profimedia

China a aprobat al cincilea vaccin Covid-19 şi este produs din celulele ovariene ale hamsterilor, relatează New York Times.
 
Vaccinul a fost dezvoltat de Anhui Zhifei Longcom Biopharmaceutical Co.şi Academia Chineză de Ştiinţe. A fost dezvoltat de o echipă condusă de George Gao, şeful Centrului chinez pentru controlul şi prevenirea bolilor.
 
Academia Chineză de Ştiinţe a declarat marţi că guvernul chinez a eliberat autorizaţia pentru utilizarea de urgenţă a vaccinului în 10 martie.. Acesta este al patrulea ser pe care China l-a aprobat pentru utilizare de urgenţă după cele două produse de Sinopharm, un producător deţinut de stat şi unul dezvoltat de Sinovac, o companie privată din Beijing. De asemenea, a aprobat un al cincilea vaccin, realizat de compania chineză CanSino Biologics în parteneriat cu armata, pentru uz general.
 
Nici compania şi nici institutul care a produs vaccinul nu au publicat date de eficacitate din studiile sale de fază 3, care au loc în China, Ecuador, Indonezia, Pakistan şi Uzbekistan.
 
Uzbekistanul a aprobat vaccinul. Academia Chineză de Ştiinţe a declarat că studiile clinice de fază 3, care implică 29.000 de voluntari, „progresează fără probleme”.
 
Academia Chineză de Ştiinţe a precizat că în studiile de fază 1 şi 2 din China nu au existat reacţii adverse grave în rândul voluntarilor, iar vaccinul a produs anticorpi neutralizanţi la niveluri similare cu cele ale altor seruri anti-Covid.  Aceste rezultate nu au fost evaluate de colegii din domeniu.
 
Procesul de fabricare al vaccinului începe atunci când codul genetic pentru proteina coronavirus spike este plasat în celulele ovariene ale hamsterilor, obişnuiţi subiecţi ai cercetării medicale.
 
Celulele încep să producă proteina şi, odată ce ating un volum considerabil, sunt recoltate şi purificate. Vaccinul este completat cu un adjuvant, un ingredient care susţine sistemul imunitar.
 
Academia Chineză de Ştiinţe a declarat că producţia vaccinului ar putea fi uşor extinsă în China şi în alte părţi, şi că ar fi unul convenabil pentru depozitare şi transport.
 
Dar vaccinul are mai multe dezavantaje. Unul este că nu produce multe celule T, care ajută la eliminarea celulelor infectate şi împiedică răspândirea acestora.
 
Fără aceste celule, este posibil ca nivelurile de anticorpi ale unei persoane să nu fie suficient de ridicate pentru a elimina infecţia, a spus Ooi Eng Eong, profesor de microbiologie şi imunologie la Universitatea Naţională din Singapore. „Este mai probabil să aveţi o infecţie revoluţionară,” a spus el.
 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici