- Home
- Coronavirus
- BUCUREŞTI, (21.03.2022, 13:53)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Combinaţia de anticorpi monoclonali de la AstraZeneca neutralizează subvariantele Omicron
Combinaţia de anticorpi monoclonali cu acţiune prelungită Evusheld de la AstraZeneca neutralizează subvariantele Omicron, arată un studiu de laborator. Sunt primele date care analizează impactul terapiei asupra subvariantelor Omicron.
Urmărește
619 afișări
Combinaţia de anticorpi monoclonali de la AstraZeneca neutralizează subvariantele Omicron
AstraZeneca a declarat luni că Evusheld, combinaţie de anticorpi pentru prevenirea şi tratarea COVID-19, a păstrat activitatea neutralizantă împotriva variantelor Omicron, inclusiv a subvariantei BA.2, foarte contagioasă, scrie Reuters.
Sunt primele date care analizează impactul Evusheld asupra subvariantelor Omicron.
Producătorul de medicamente anglo-suedez a declarat în decembrie că un alt studiu de laborator a constatat că Evusheld a păstrat activitatea neutralizantă împotriva Omicron.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Datele celui mai recent studiu realizat de Universitatea Washington din Statele Unite au arătat că terapia a redus cantitatea de virus detectată în probe - încărcătura virală - a tuturor subvariantelor Omicron testate în plămânii şoarecilor, a precizat AstraZeneca.
Evusheld a fost testat împotriva subvariantelor BA.1, BA.1.1 şi BA.2 ale Omicron. S-a demonstrat, de asemenea, în cadrul studiului, că limitează inflamaţia din plămâni - un simptom critic în cazul infecţiilor severe cu COVID-19.
„Rezultatele întăresc ideea că Evusheld poate fi o opţiune importantă pentru a ajuta la protejarea pacienţilor vulnerabili, cum ar fi cei imunocompromişi, care s-ar putea confrunta cu rezultate slabe dacă s-ar infecta", a declarat John Perez, şeful departamentului de terapii imune din cadrul AstraZeneca.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii afirma, săptămâna trecută, că noua creştere globală a cazurilor COVID ar putea anunţa o problemă mult mai mare, deoarece variantele Omicron se răspândesc pe fondul relaxării restricţiilor şi a testelor puţine.
Evusheld a redus riscul de apariţie a COVID-19 simptomatic cu 77% în cadrul studiilor, declara săptămâna trecută autoritatea britanică de reglementare a medicamentelor.
De asemenea, s-a demonstrat că Evusheld salvează vieţi şi previne progresia bolii atunci când este administrat în termen de o săptămână de la primele simptome.
În timp ce vaccinurile se bazează pe un sistem imunitar intact pentru a dezvolta anticorpi ţintiţi şi celule care luptă împotriva infecţiilor, Evusheld conţine anticorpi produşi în laborator, concepuţi să rămână în organism timp de luni de zile pentru a combate virusul în cazul unei infecţii.
Terapia se află în curs de examinare la nivel european. Ea a fost deja autorizată în Statele Unite.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe