- Home
- Coronavirus
- (21.08.2020, 09:36)
- Eugenia Foarfecă , Gelu Chetrăruc
Copiii cu boli cronice, faţă în faţă cu cea mai grea provocare: să facă fizic şcoală cu riscul ca virusul SARS-CoV2 să-i ucidă
- Prevedere din ghidul Ministerului Sănătăţii: copiii cu boli cronice pot reveni la şcoală cu avizul medicului curant şi acordul scris al părinţilor
- Otilia, mama unui copil cu imunodeficienţă: Nu cred că şcolile au personal suficient pentru a-i supraveghea pe copii în permanenţă
- Medicul Virgil Musta: Copiii cu comorbidităţi trebuie să facă şcoală online
- Ana Măiţă, Mame pentru Mame: La mijloc de octombrie vom avea focare grave în şcoli, cu copii internaţi în spital
Urmărește
1698 afișări
Otilia îţi spune că are inima strânsă la gândul că fata ei cu imunodeficienţă primară va începe şcoala.
Otilia spune că fiica ei îşi doreşte mult să-şi vadă colegii, dar crede că noile reguli, mai ales cele de distanţare, vor fi o provocare grea pentru copii.
Dacă fata ia virusul SARS-CoV2, sau orice altă infecţie, se poate îmbolnăvi foarte grav, din cauza afecţiunii pe care o are. Medicul Virgil Musta de la Timişoara este convins că şcoala online este din start cea mai bună soluţie pentru copiii care au boli cronice.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Schimbare majoră în învăţământul liceal din România. Ministerul Educaţiei transferă către şcoli şi elevi decizia privind numărul de ore pentru fiecare materie
-
„Moment istoric”. Gazul rusesc a fost înlocuit cu gaz european în Transnistria. Liderul separatist de la Tiraspol i-a mulţumit Ursulei von der Leyen
-
România pierde surprinzător în faţa Bulgariei şi retrogradează în Cupa Davis
Într-un ghid făcut de Ministerul Sănătăţii scrie că aceşti copii se pot întoarce în colectivitate, cu avizul medicului curant şi acordul scris al părinţilor.
Ana Măiţă de la Asociaţia Mame pentru Mame spune că noile reguli sunt neclare şi că din start copiii cu boli cronice ar trebui să rămână acasă. Ea nu crede că vom reuşi să ţinem şcolile deschise şi că Guvernul trebuie să se concentreze cel mai mult pe facilitarea şcolii online pentru toţi copiii din România.
Situaţia copiilor cronici este delicată în acest context, dar şi cea a dascălilor care au şi alte boli. Mulţi părinţi se tem că drumul până la a avea focare de infecţie în şcoli este foarte scurt.
Otilia Stângă, mama unui copil cu imunodeficienţă primară: Ţin foarte mult ca normele de siguranţă şi de prevenţie să fie respectate cu adevărat, adică măştile să stea unde trebuie, şi peste nas şi peste gură, şi nu ştiu cum se va întâmpla acest fapt, de exemplu, pe durata pauzelor. Nu cred că şcolile au personal suficient, cel puţin la ora actuală, astfel încât să-i supravegheze în permanenţă.
Ana Măiţă, preşedinte Asociaţia Mame pentru Mame: Avem cazuri fie de copii atât de anxioşi în legătură cu această boală şi mai ales în legătură cu pericolul pe care poate să-l constituie, nu pentru sănătatea lor, ci pentru sănătatea familiei, încât vomită compulsiv pe fond nervos numai la ideea că în mai puţin de o lună trebuie să meargă fizic la şcoală. Trebuie să existe această posibilitate ca familia să decidă foarte clar în aceste norme.
Sunt absolut convinsă că şcolile se vor închide dacă nu la final de septembrie, la mijloc de octombrie sigur, când vom avea primele focare grave în şcoli, cu copii internaţi în spital, cu membri ai familiei lor imediate morţi, o mama cu cancer de sân, un tată hipertensiv, o bunică cu diabet.
Dr. Virgil Musta, medic infecţionist la Spitalul Victor Babeş din Capitală: Vor trebui stabilite nişte reguli foarte clare la nivelul şcolilor şi trebuie, în primul rând, să avem grijă de copiii şi familiile cu comorbidităţi. Pentru asta, eu m-am gândit ca aceşti copii să facă şcoala online. Ideal ar fi ca ei să fie cu colegii lor din clasă, doar ca ei să nu fie prezenţi în clasă, să participe normal la o clasă, însă să fie prezenţi doar online.
Dr. Nicolaie Garofil, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: Nu poate exista o soluţie general valabilă, toate aceste situaţii trebuie judecate de la caz la caz, şi la indicaţia unui medic nu se pot impune reguli general valabile, de la ce nivel al unei boli, sau pentru care boală, pentru ce grad de acutizare.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe www.zf.ro: Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Citește pe www.zf.ro: Se naşte un nou pol imobiliar în Bucureşti. Preţurile apartamentelor din această zonă au explodat cu 30% în doar doi ani VIDEO
Citește și: Ţara care înregistrat, în plină epidemie, cel mai mare număr de morţi din ultimii 150 de ani
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Cât costa acum 25 de ani un apartament din Cluj care se vinde cu 150.000 de euro acum. Suma era incredibil de mică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe