Coronavirus: Doar unul din zece oameni va putea fi protejat de COVID-19 în primul an de utilizare a vaccinului. Specialist: Unele restricţii vor fi necesare şi în anii următori

  • Doar unul din 10 oameni din lume este probabil să fie protejat împotriva COVID-19 în primul an al punerii la dispoziţie a unui vaccin, au declarat experţii pentru Sky News.
  • Analiza capacităţii globale de fabricaţie arată că doar două miliarde de doze ar putea fi făcute în 2021, chiar dacă un vaccin ar fi primit undă verde de către autorităţile de reglementare a siguranţei la începutul anului.
  • Este probabil să fie suficient pentru a imuniza doar puţin peste 12% din cei 7,8 miliarde de oameni care au nevoie de el, spune Dr. Cleo Kontoravdi.
Urmărește
4625 afișări
Imaginea articolului Coronavirus: Doar unul din zece oameni va putea fi protejat de COVID-19 în primul an de utilizare a vaccinului. Specialist: Unele restricţii vor fi necesare şi în anii următori

Coronavirus: Doar unul din 10 oameni va putea fi protejat de COVID-19 în primul an de utilizare a vaccinului. Specialist: Unele restricţii vor fi necesare şi în anii următori

Dr. Cleo Kontoravdi, profesor asociat de inginerie chimică la Imperial College din Londra, a declarat pentru Sky News: „Trebuie să fim clari că, în primă instanţă, nu toată lumea va avea acces la vaccin. Nu avem capacitatea de producţie”.

Calculele efectuate de Coaliţia pentru Inovaţii în Pregătire pentru Epidemii arată că, chiar dacă capacitatea de producţie s-ar dubla, aşa cum este planificat, în următoarele 12 luni, mai puţin de jumătate din populaţia lumii ar putea fi protejată până la sfârşitul anului 2022.

Ar putea însemna că unele restricţii de călătorie şi distanţarea socială vor fi necesare  şi în anii următori, cu excepţia cazului în care există un avans tehnologic ce va permite accelerarea producţiei, relatează Sky News.

Dar producerea de cantităţi mari de vaccin este doar unul dintre numeroasele obstacole care vor trebui depăşite în lunile următoare.

Se fac pregătiri pentru începerea producţiei vaccinului Oxford în noiembrie. În fiecare lună ar putea fi produse între două şi trei milioane de flacoane, fiecare conţinând opt doze.

Ravi Limaye, directorul general al Wockhardt din Marea Britanie, a declarat că flacoanele vor fi depozitate până când vaccinul va fi aprobat de autorităţile de reglementare a siguranţei - dar va trebui distrus dacă, din orice motiv, este respins.

"Acesta este un risc pe care trebuie să-l asumăm având în vedere enormitatea acestei pandemii", a spus el.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici