- Home
- Coronavirus
- (13.08.2020, 09:17)
- Andreea Neblea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Coronavirus în lume LIVE UPDATE 13 august. Aproape 750.000 de decese/ Iordania închide graniţa cu Siria
- Aproape 750.000 de decese la nivel global
- Consilier apropiat al preşedintelui Nicolas Maduro are coronavirus
- Noua Zeelandă raportează 14 cazuri noi
- Germania adaugă Bucureştiul pe lista „zonelor de risc“
- Iordania închide graniţa cu Siria
Urmărește
1593 afișări
Aproape 750.000 de decese la nivel mondial
Au fost înregistrate 749.358 de decese la nivel mondial, în aproape opt luni de la primele cazuri de coronavirus. În urmă cu două zile, numărul de cazuri a trecut pragul de 20 de milioane, ajungând acum la 20.620.847.
India înregistrează o creştere record a cazurilor de pe o zi pe alta
India a raportat joi un alt record de noi infecţii cu coronavirus, în timp ce numărul deceselor a depăşit 47.000. În ultimele 24 de ore au apărut 66.999 de cazuri noi, după ce ţara a atins un total de aproape 2,4 milioane până în prezent. În ultimele 15 zile consecutive, ţara a avut câte 50.000 de cazuri sau mai multe în fiecare zi.
Peste un milion de australieni sunt acum fără job
Mai mult de un milion de australieni sunt fără loc de muncă, conform ultimelor date privind forţa de muncă, care arată că rata şomajului este acum de 7,5%. Chiar dacă numărul de locuri de muncă sezoniere a crescut cu 114.700 de persoane în perioada iunie - iulie, iar numărul de ore de muncă s-a mărit cu 1,3%, rata şomajului în iulie a crescut faţă de 7,4%, cât era în iunie.
Consilier apropiat al preşedintelui Nicolás Maduro, infectat cu noul coronavirus
Ministrul Venezuelan al Comunicaţiilor şi consilierul apropiat al preşedintelui Nicolás Maduro, Jorge Rodríguez, a fost diagnosticat cu coronavirus, în timp ce cazurile zilnice din ţară cresc constant. „Chiar dacă sunt într-o stare generală bună, trebuie să respect măsurile de izolare şi îngrijirile necesare pentru a mă vindeca“, a spus Rodríguez pe Twitter.
Statul australian Victoria înregistrează 278 de cazuri noi şi opt decese
Statul australian Victoria a înregistrat peste noapte 278 de cazuri noi de coronavirus. Opt oameni au murit în ultimele 24 de ore.
Noua Zeelandă raportează 14 cazuri noi, dintre care 13 persoane făceau parte din acelaşi grup
Dr. Ashley Bloomfield, directorul general al sănătăţii din ţară, a spus că nu există „nicio vină sau ruşine“ în faptul că ai Covid-19 - virusul este de vină, iar oamenii sunt soluţia.
„O femeie din Filipine, care a ajuns pe 8 august şi care este în izolare“ şi „alte 13 cazuri confirmate noi, în Auckland“, a spus Bloomfield, aduc în total 14 cazuri noi. În Noua Zeelandă există 36 de cazuri active.
Germania adaugă Bucureştiul pe lista „zonelor de risc“
Germania a adăugat miercuri Bucureştiul şi alte câteva judeţe ale României pe lista de locuri considerate cu risc ridicat pentru infecţii cu coronavirus, ceea ce a obligat un ministru german să anuleze o călătorie în scop profesional, în capitala ţării.
Iordania închide graniţa cu Siria după cazurile apărute la singurul punct de trecere deschis
Iordania închide graniţa cu Siria timp de o săptămână începând de joi, după ce personalul din singurul punct de trecere deschis a fost testat pozitiv cu noul coronavirus. AFP raportează că Iordania a înregistrat o scădere a cazurilor, cu noi infecţii înregistrate în principal în rândul călătorilor veniţi din străinătate, dar a înregistrat în ultimele două zile 25 de cazuri de Covid-19 la frontiera cu vecinii nordici.
Ministrul de Interne Salamah Hammad al-Sahaim a decis miercuri „să închidă postul vamal Jaber pentru o săptămână începând de joi dimineaţă“, a informat presa locală. Iordania a înregistrat un total de 1.303 infecţii cu coronavirus şi 11 decese, în timp ce Siria a confirmat peste 1000 de cazuri în zonele federale, dar ministerul sănătăţii a recunoscut că nu are „capacitatea de a efectua teste pe scară largă în provincii“.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Numărul mondial de infecţii COVID-19 cunoscute a trecut de 20 de milioane cu mai mult de jumătate dintre cazuri în trei ţări: S.U.A., India şi Brazilia, potrivit raportului realizat de Universitatea Johns Hopkins.
Numărul mediu de noi cazuri pe zi în SUA a scăzut în ultimele săptămâni, dar continuă să fie de peste 54.000, faţă de aproape 59.000 în India şi aproape 44.000 în Brazilia.
În cele 45 de zile în care numărul cazurilor s-a dublat, numărul de decese raportate a urcat la 736.191 de la 499.506, conform cifrelor oferite de Universitatea Johns Hopkins. Acest lucru înseamnă 236.685 de decese noi, în medie mai mult de 5.200 pe zi.
La o zi după Rusia, Germania promite un vaccin anti coronavirus care ar putea fi gata până la toamnă
La numai o zi de la anunţul Rusiei că au un vaccin COVID-19, numit Sputnik-V, nemţii afirmă că vor finaliza şi ei un vaccin împotriva virusului, până la toamnă, relatează Deutsche Welle.
„Proiecţiile preliminare despre vaccin ne arată că acesta ar putea fi gata până la final de toamnă”, au declarat ofcialii institutul pentru boli infecţioase din Germania, Robert Koch Institute.
Fake news-ul din perioada pandemiei a ucis sute de oameni, arată un studiu
Studiul, publicat în American Journal of Tropical Medicine and Hygiene, arată că fake news-urile care au circulat în perioada pandemiei de coronavirus au condus către decesul a 800 de oameni. 5.900 de oameni au fost internaţi în spital pentru că au consumat metanol, iar 60 dintre ei au orbit.
Dailymail: Imunizarea colectivă nu funcţionează ca strategie împotriva COVID-19
Suedia, care nu a impus niciodată măsuri de izolare la nivel naţional, a pretins că imunitatea pe care populaţia o va dobândi în acest fel, va conduce la protejarea împotriva îmbolnăvirii cu noul virus. Această tactică ar fi însemnat ca foarte mulţi oameni să intre în contact cu virusul şi să devină rezistenţi, pentru a diminua rata de îmbolnăvire pe termen lung.
Suedia a înregistrat rate de infecţii şi decese mult mai mari decât vecinii săi scandinavi. La 23 iunie înregistra 5.161 de decese- 511 cazuri la un milion de locuitori. Iar Norvegia şi Finlanda au avut 45, respectiv 59 de decese la un milion de locuitori. Suedia a avut de cinci ori mai mulţi morţi şi decât Danemarca, care a avut 104 decese la un milion de locuitori.
Facebook a făcut curat: 7 milioane de postări false despre Covid au fost şterse
Facebook a anunţat că a şters 7 milioane de postări în al doilea trimestru al anului, postări prin care erau transmise informaţii false despre noul coronavirus. Au fost şterse şi postări care ofereau măsuri de prevenţie false sau tratamente miraculoase.
Peste 22,5 milioane de postări au fost eliminate de pe platformă pentru incitare la ură, iar 8,7 milioane de postări au fost eliminate pentru că aveau legătură cu organizaţii extremiste.
Care ar putea fi sursa reapariţiei cazurilor de COVID în Noua Zeelandă
Autorităţile din Noua Zeelandă încearcă să determine dacă sursa reapariţiei cazurilor de COVID este un depozit frigorific pentru marfă de import, acolo unde lucrează unul dintre cei infectaţi. În afară de cei patru oameni depistaţi pozitiv, ieri, sunt suspecţe şi alte câteva cunoştinţe ale acestora, care aşteaptă rezultatele testelor.
”Avem un caz nou de COVID-19 raportat, azi, într-o unitate de izolare. Asta în plus faţă de cei patru confirmaţi şi raportaţi aseară, în Auckland. De asemenea, sunt şi patru alte posibile persone cu simptome, care au intrat în contact cu cei patru”, a precizat şi Ashley Bloomfield, ministrul Sănătăţii.
Ce spun documentele oficiale despre vaccinul lui Vladimir Putin împotriva coronavirusului
Unul dintre documentele prezentate pentru înregistrare spune că „nu au fost efectuate studii clinice care să studieze eficacitatea epidemiologică”, în ciuda afirmaţiilor lui Putin că vaccinul a trecut „toate testele necesare”. Există îndoieli şi cu privire la capacitatea vaccinului de a crea suficienţi anticorpi. Testele au arătat că în a 42-a zi după vaccinare voluntarii au avut anticorpi sub nivelul mediu.
Răspunsul Germaniei la vaccinul rusesc botezat „Sputnik V”
Ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, a declarat, miercuri, că vaccinul rusesc împotriva COVID-19 nu a fost testat suficient, adăugând că obiectivul era să aibă un produs sigur şi nu de a fi primii care încep să vaccineze oamenii, scrie Reuters.
„Poate fi periculos să începi să vaccinezi, prea devreme, milioane, dacă nu miliarde de oameni, pentru că ar putea determina populaţia să îşi schimbe părerea referitor la acceptarea vaccinului, dacă nu funcţionează. Sunt foarte sceptic în privinţa a ceea ce se întâmplă în Rusia”, a spus ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn.
Johnson & Johnson (J&J), gigantul farmaceutic American, anunţă că ar putea produce 1 miliard de doze din potenţialul său vaccin anti Covid-19, dacă acesta se va dovedi un succes, potrivit Reuters.
Din iunie, J&J a început un studiu clinic pe oameni, pentru a testa siguranţa vaccinului, după ce un studiu pe maimuţe a arătat că a oferit o protecţie puternică într-o singură doză.
Americanii de la Moderna propun transformarea corpului uman într-o maşinărie care produce vaccinuri
Vaccinurile împotriva coronavirusului elaborate de compania americană Moderna şi de rivalul acesteia din Germania, BioNTech, îşi propun să imunizeze oamenii într-un mod radical diferit: prin folosirea celulelor umane ca pe mici fabrici de vaccinuri în sine. În loc de proteine virale, vaccinurile conţin instrucţiuni genetice care îi solicită organismului să le producă. Aceste instrucţiuni sunt transmise prin ARN mesager, o moleculă de ARN care are rolul de a copia informaţia genetică a unei catene de ADN, scrie Bloomberg.
Avantajele mari ale vaccinurilor ARN sunt viteza şi flexibilitatea. Nu este nevoie de celule vii, care sunt pretenţioase, sau de viruşi greu de manipulat, iar chimia de bază este simplă. Vaccinul Moderna a ajuns la faza I de testare pe oameni, în data de 16 martie, la numai 63 de zile de la începerea dezvoltării vaccinului. Iar pe 27 iulie a fost injectat primul voluntar dintre cele 30.000 de persoane implicate în stadiul final al studiului efectuat în SUA. Mai puţin de 12 ore mai târziu BioNTech şi partenerul său, Pfizer, au declarat că şi ei au început o testare în stadiu avansat, un studiu care va fi realizat în S.U.A. Brazilia şi alte câteva ţări.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: CORONAVIRUS. A durat şase luni ca pandemia să treacă pragul de 10 milioane şi doar 45 de zile să îl depăşească pe cel de 20 de milioane
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe