Coronavirusul accentuează criză ecologică. Poluarea cu deşeuri din plastic înfloreşte

  • Măştile chirurgicale, mănuşile, echipamentele de protecţie şi sacii pentru cadavre au devenit extrem de folosite în timpul pandemiei de coronavirus
  • Astfel de produse sunt necesare dar toate sfârşesc la un moment dat într-un spaţiu de depozitare sau nu
  • Pandemia atrage după sine o serie de noi provocări în faţa eforturilor de reducere a poluării cu deşeuri din plastic
Urmărește
456 afișări
Imaginea articolului Coronavirusul accentuează criză ecologică. Poluarea cu deşeuri din plastic înfloreşte

Activiştii pentru mediu se tem că pe fondul crizei generate de coronavirus poluarea cu deşeuri din plastic înfloreşte. De la oameni de pretutindeni de pe mapamond care aruncă pe jos mănuşi şi măşti din plastic, până la reglementări diferite privind reciclarea plasticului la nivelul fiecărei naţiuni, problema din spatele uneia dintre cele mai semnificative crize de sănătate publică din timpurile moderne ocupă un loc important în conservarea planetei.

Implicaţiile tendinţei generale de a neglija reciclarea şi depozitarea corecta a produselor din plastic poate afecta pe termen lung planeta noastră deja poluată, relatează CNN.

Produsele din plastic create pentru a oferi protecţie pe timpul pandemiei au devenit o ameninţare suplimentară pentru oceanele lumii, care s-au sufocat sub greutatea plasticului într-un ritm alarmant de creştere. Producţia globală de plastic a crescut semnificativ în ultimele decenii, iar unele studii au estimat că aproximativ opt tone din deşeuri se scurg anual în ocean.

Riscurile pentru sănătate din cauza materialelor plastice sunt încă studiate. Cercetătorii au scos în evidenţă două riscuri. Unul ar fi ingerearea unor particule din plasic pe care se depun implicit bacterii şi nu trec de filtrarea apei iar un alt risc asociat pentru organism ar fi substanţele toxice eliberate atunci când acestea se descompun.

Ironia este că în timp ce producem şi aruncăm plastic pentru a lupta împotriva unei crize care ameninţă sănătatea publică contribuim încet la alta.


Sursa foto: profimedia

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici