- Home
- Coronavirus
- (13.04.2020, 20:22)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Covid-19 | Iesirea din izolare pe 4 mai, în anumite condiţii, recomandă 80 de experţi
80 de experţi de la Institutul de Sănătate semnatari ai unui „plan de a pune capăt crizei”, trimis lui Emmanuel Macron vineri, recomandă încetarea izolarii - în anumite condiţii - la începutul lunii mai, redeschiderea şcolilor în septembrie şi testarea masiva al populaţiei.
Urmărește
1924 afișări
Covid-19: iesirea din izolare pe 4 mai şi în anumite condiţii, recomandă 80 de experţi
Este primul plan de a pune capăt crizei coronavirusului care e pus pe masă. Acesta a fost proiectat de Institutul de sănătate, un think tank al cercetătorilor şi profesioniştilor, şi a fost transmis vinerea trecută la Palatul Elysée şi la Guvern.
La acest plan au participat aproximativ 80 de experţi, economişti, cercetători, profesori, sociologi, psihologi, medici, asistente medicale care propun mai multe scenarii pentru a ieşi din izolare.
Când? Cine? Cum? Planul, împreună cu şase recomandări, vizează definirea rapidă a unei strategii care să fie gata în ziua Z şi nu numai. Acesta a fost trimis lui Emmanuel Macron şi premierului Édouard Philippe, precum şi Comitetului ştiinţific care sfătuieşte preşedintele Republicii.
Printre semnatari se numără Philippe Sansonetti, microbiolog, cercetător la Institut Pasteur şi profesor la Collège de France, filosofa Catherine Audard, de la London School of Economics, Alain Deloche, co-fondator al Médecins du monde sau profesorul René Frydman, ginecolog şi expert în probleme de etică.
Izolarea se încheie pe 4 mai
Institutul de Sănătate recomandă „un timing scurt şi vizibilitate pentru toata lumea”, rezumă preşedintele fondator, economistul Frédéric Bizard.
Au fost prezentate mai multe ipoteze, dar este preferată cea a unei ieşiri din izolare luni 4 mai. Pentru a avansa această dată, think tank-ul a studiat evoluţia pandemiei şi rezultatele strategiilor în străinătate.
Conform ultimelor estimări, maximul pandemiei din Franţa este aproape atins.
"Începem să vedem ie;irea din izolare, odată cu scăderea numărului de internări în spital în ultimele patru zile", notează economistul şi expertul în sănătate. El spune ca în China a fost nevoie de două-trei săptămâni pentru ca numărul infecţiilor să scadă cu două treimi.
În Franţa acest curs se va atinge în jurul zilei de 4 mai. Dar atenţie, el avertizează: „Cei care încep să spună că va fi necesar să se muncească mai mult după, se inseala! Viaţa după nu va fi normală pentru nimeni, cel puţin până la găsirea unui vaccin. Reluarea activităţii poate fi doar treptată şi condiţionată"
Iesire din izolare generalizată ... în anumite condiţii
La începutul lunii mai, estimează Institutul de Sănătate, Franţa va avea un arsenal suficient pentru ca gesturile de barieră să fie respectate (măşti, gel, halate ...) şi pacienţii depistaţi şi îngrijiţi.
Dar este necesar să lansăm cât mai curând posibil un „Plan Marshall de producţie şi achiziţie” a acestui arsenal, în special măşti, respiratoare, teste PCR (prin prelevare de probe nazofaringiene) ... „Avantajul definirii unei date cât mai apropiate a iesirii din izolare este acela de a face presiune pentru ca totul sa fie gata ”, insistă Frédéric Bizard.
Planul recomandă încetarea izolarii începând cu 4 mai, pentru cei care nu mai au sau nu mai sunt purtatori de virus şi să ramana in izolare doar persoanele în carantină sau în îngrijire. Prin refuzul principiului ieşirii treptate a unor grupuri de persoane sau pe regiuni ..., acest plan „nu va crea un sentiment de nedreptate şi de respingere”, argumentează economistul.
O brigadă de sănătate care să autorizeze reluarea activităţii
În cadrul companiilor va fi responsabilitatea angajatorilor, în contextul dialogului social, de a garanta angajaţilor condiţii de muncă care sa respecte normele de prevenire în vigoare. „Dar, de fiecare dată când este posibilă munca la domiciuliu ea va trebui continuată”, insistă economistul, care sugerează crearea unei brigazi de sănătate responsabilă pentru acordarea autorizaţiilor reluării de activitate sau soluţionarea oricăror dispute. Dar toate activităţile nu se vor relua pe 4 mai: „Nu vom redeschide discotecile mâine! » spune din nou Frédéric Bizard
Înapoi la şcoală în septembrie
Deoarece respectarea regulilor de distanţare socială este imposibilă la şcoală şi la liceu, raportul recomandă ca redeschiderea sa nu se faca „până în septembrie”. În caz contrar, explică Frédéric Bizard, „ne-am asuma riscul ca 12 milioane de studenţi să aducă virusul acasă. Dezavantajele educaţiei la distanţă nu sunt comparate cu riscul redeschiderii tuturor şcolilor. "
Screening masiv şi rapid
Institutul de sănătate recomandă depistarea în masă a populaţiei. „Este posibil, insistă Frédéric Bizard, avem deja două milioane de teste”. Apoi s-ar crea trei grupuri de populaţie. Primul va reuni persoane imunizate cu Covid-19, în urma unui test serologic. Acest prim grup, protejat, va fi pilonul planului, chemat pentru activitati necesare, de exemplu pentru organizarea îngrijirii copiilor, urmărirea pacienţilor acasă ... Al doilea grup va reuni oameni pozitivi la testul PCR care vor trebui să rămână izolati sau internati in spital. În cele din urmă în grupul C vor fi toti ceilalti. La cel mai mic simptom, persoana va fi testată şi, dacă este necesar, strict izolata iar ultimele contacte vor fi căutate şi testate, ca şi în Coreea.
Teste generale în casele de batrani
În ceea ce priveşte unităţile pentru persoanele în vârstă, mai mult de jumătate dintre acestea fiind afectate în prezent de pandemie, Institutul de Sănătate recomandă testarea fiecărui rezident şi a personalului la cea mai mică suspiciune de contaminare. Orice test pozitiv ar inseana izolare strictă.
Controale la frontieră
Nu se recomandă nicio închidere a frontierei, ci controale stricte, cu testare şi carantină la cel mai mic semn.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe