- Home
- Coronavirus
- (17.11.2020, 17:49)
- Felix Damian
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cristina Văduva, medic român la Madrid: "Ca să nu ne infectăm toţi, ne-am împărţit în echipe"
- Cristina Văduva este unul dintre medicii români din Spania care s-au adaptat pe loc la forţa primului val de COVID-19.
- De la începutul crizei, normele sanitare au fost întărite în spitale.
- Accesul la ATI este facilitat acum de o asistentă care îi ajută pe medicii care au nevoie de materiale din afara secţiei.
Urmărește
691 afișări
Cristina Văduva, medic român la Madrid: "Ca să nu ne infectăm toţi, ne-am împărţit în echipe"
Ca să nu se îmbolnăvească cu toţii, colegii Cristinei s-au împărţit de la început în două echipe, în funcţie de vârstă.
Cei sub 50 de ani s-au ocupat în mod direct de pacienţii cu COVID-19, iar medicii mai în vârstă au preluat alte sarcini şi alţi bolnavi.
Cristina Văduva, medic ORL la Madrid: Asta a fost iniţiativa noastră, a tinerilor, pentru că ne-am gândit că cei mai în vârstă au mai mult risc, în cazul în care s-ar infecta şi am preferat să-i protejăm în acest fel.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
După ce a terminat Facultatea de Medicină la Bucureşti, Cristina şi-a făcut rezidenţiatul la Madrid, unde lucrează de 3 ani ca medic ORL.
Cristina Văduva, medic ORL la Madrid: În primul rând, ne punem un costum alb, de cosmonaut, cum se numeşte. De sus până jos, unele care acoperă şi picioarele. Dacă nu acoperă şi picioarele, ne punem nişte şosete de celofan.
Cristina Văduva, medic ORL la Madrid: La consultaţii nu mă îmbrac cu tot costumul de protecţie, doar în manevrele de risc cum ar fi operaţii, terapia intensivă, explorarea unui pacient în terapia intensivă.
În Spania nu există spitale COVID-10 şi non-COVID-19. Fiecare centru îşi gestionează în mod independent bolnavii.
Cristina Văduva, medic ORL la Madrid: Există secţii pe etaje de pacienţi internaţi cu COVID-19, în care nu se intră, nu se iese. Medicii şi asistentele intră în tură şi nu mai ies de acolo până la finalul turei. Stau îmbrăcaţi în costum şi acolo nu intră nimeni altcineva.
De combaterea infecţiilor nozocomiale se ocupă medicina preventivă şi microbiologii. Aceştia iau periodic mostre mai ales de la pacienţii mai vechi.
Cristina Văduva, medic ORL la Madrid: În momentul în care se detectează un pacient cu o bacterie sau cu un microb rezistent la toate celelalte antibiotice şi care poate cauza o epidemie nozocomială în spital, acel pacient se izolează, independent de COVID-19 sau non-COVID-19.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe