Cum s-ar putea sfârşi criza COVID-19? Iată cum au dispărut temutele epidemii H1N1, Ebola sau SARS

  • Bursele sunt afectate, călătoriile sunt pertubate şi infecţii noi apar în toată lumea.
  • Întrebarea care apare în mintea tuturor este: „Cum se va sfârşi epidemia cauzată de coronavirus?”
  • Nimeni nu ştie cu siguranţă, dar cercetătorii spun că sunt aspecte similare cu alte epidemi, relatează Washington Post.
Urmărește
22027 afișări
Imaginea articolului Cum s-ar putea sfârşi criza COVID-19? Iată cum au dispărut temutele epidemii H1N1, Ebola sau SARS

Cum va fi oprită coronavirus? Cât de similară sau diferită este cu H1Z1, Ebola sau SARS?

Când SARS a lovit Asia în 2002, situaţia a fost înspăimântătoare. Cu o rată de deces în jurul indicelului de 10% (COVID-19 are o rată a decesului de 2,3%) şi fără un tratament eficient, SARS a fost adus sub control în câteva luni. O bună cooperare internaţională, la care s-au adăgat metodele clasice de oprire a răspândirii bolilor, precum izolarea, carantina şi evitarea contactului direct au condus la stoparea infecţiilor.

Un scenariu similar pentru coronavirus ar fi ideal, dar diferenţa este că SARS avea simptome mai severe decât coronavirusul, iar oamenii mergeau la spital la scurt timp după infectare.

Ebola, care a afectat Africa de Vest între 2014 şi 2016 a arătat cum o epidemie poate să se răspândescă foarte uşor în ţări cu un sistem medical precar. Din acest motiv, Organizaţia Mondială pentru Sănăte a început pregătirile pentru coronavirus în ţările din Africa Subsahariană, chiar dacă nu s-au înregistrat cazuri sau un număr limitat de cazuri a fost semnalat.

Un alt episod ce a alarmat populaţia globală s-a petrecut în 2009, atunci când virusul H1N1 s-a răspândit rapid. Estimările arată că între 11% şi 21% din populaţia SUA a contractat acest virus. Acesta s-a dovedit a fi doar în rare cazuri letal şi este considerat acum ca parte a răcelilor sezoniere.

H1N1 este considerat de epidemiologi ca un termen bun de comparaţie cu noul coronavirus. Ambele au o rată a decesului mult mai mică decât SARS sau Ebola şi se răspândesc similar.

Dacă noul coronavirus este asemănător cu H1N1, este crucial să dezvoltăm un vaccin. După epidemia din 2009, specialiştii au dezvoltat un vaccin care a redus numărul de infectări şi a ajutat cu precădere persoanele vulnerabile, precum bătrânii sau cei care sufereau de alte boli.

Un vaccin contra coronavirusului se află în dezvoltare în laboratoarele din mai multe ţări.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici