Cum ştii când copilul tău este suspect de Covid 19? Uite când trebuie neapărat să suni medicul!

  • În plină epidemie de coronavirus, medicul Valeria Herdea te învaţă cum să îţi urmăreşti copilul pentru a vedea dacă este suspect de COVID 19
  • Medicul Valeria Herdea îţi explică un algoritm cu simptomele copilului tău care îţi arată că acesta ar putea avea coronavirus
  • Medicul spune că trebuie să iei temperatura copilului de două ori pe zi şi să urmăreşti respiratia lui
Urmărește
1868 afișări
Imaginea articolului Cum ştii când copilul tău este suspect de Covid 19? Uite când trebuie neapărat să suni medicul!

Cum ştii când copilul tău este suspect de Covid 19? Uite când trebuie neapărat să suni medicul!

Dr. Valeria Herdea a creat pentru tine un algoritm care te ajută să observi care sunt simptomele pe care trebuie să le urmăreşti la copilul tău astfel încât să ştii din vreme că ar putea fi vorba despre o suspiciune de Covid. 19. Primul este temperatura corpului. Dacă trece de 38 vorbeşte cu medicul tău. 

”Părintele măsoară temperatura, temperatura se măsoară intrarectal, de două ori pe zi, dacă vede că este febril, sau se măsoară în axil la copilul mare”, a declarat Dr. Valeria Herdea, medic pediatru.

Fii foarte atent la modul în care respiră copilul tău dar şi la culoarea feţei şi a gurii. 

”Un copil care respiră rapid înseamnă un copil sub un an, dacă are mai mult de 30 de respiraţii pe minut, 30,  40 de respiraţii deja este o problemă. La copilul mare numărul de respiraţii scade, astfel încât la adulţi se ajunge la 20, 22 de respiraţii, un adult care respire cu mai mult de 22, 24 de respiraţii este o urgenţă. Dacă este mai palid sau este mai gri, dacă se bat aripile nasului este extrem de important să ne poată relata părintele pentru că asta înseamnă setea de aer. Burtica copilului merge sus, jos, sus, jos, şi respiraţiile sunt rapide şi se aude un zgomot. Starea generală a copilului, zace sau este vioi, într-un fel reacţionezi cu un copil vioi şi îl poţi păstra la domiciliu şi într-un fel cu un copil care zace şi este areactiv, deci nu reacţionează”, a mai precizat medicul Valeria Herdea.

În funcţie de simptome medicul îţi poate spune telefonic ce tratament să administrezi copilului acasă sau dacă este cazul să mergi cu el la cabinet. Te roagă însă să nu suni la 112 pentru orice simptom cât de mic pentru că Ambulanţa are nevoie să ajungă la cazuri grave.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici