Dr. Gabriel Diaconu: Rata de supravieţuire printre bolnavii de coronavirus în România / Putem avea între 6.000 - 10.000 de cazuri în următoarele 3-4 zile

  • Medicul psihiatru Gabriel Diaconu a elaborat o analiză a ratei de supravieţuire printre bolnavii de Coronavirus
  • Diaconu:Unul din cinci cazuri de infectaţi cu COVID-19 nu rezistă mai mult de 72 de ore de la spitalizare
  • Diaconu: Cea mai mică rată de supravieţuire la 72 de ore de la internare este la Suceava
  • Diaconu: Rezultatele la testul pentru COVID-19 vin de multe ori în ziua decesului sau la o săptămână după
Urmărește
8600 afișări
Imaginea articolului Dr. Gabriel Diaconu: Rata de supravieţuire printre bolnavii de coronavirus în România / Putem avea între 6.000 - 10.000 de cazuri în următoarele 3-4 zile

Dr. Gabriel Diaconu: Rata de supravieţuire printre bolnavii de Coronavirus în România / Putem avea între 6.000 - 10.000 de cazuri în următoarele 3-4 zile

Medicul Psihiatru Gabriel Diaconu spune că doar unul din cinci pacienţi internaţi din cauza COVID-19 supravieţuişte peste 72 de ore. Analizele lui arată că rata de supravieţuire peste 48, respectiv 72 de ore de la internare în Suceava, este în scădere şi mult mai mică decât în restul ţării. El spune că în multe dintre cazuri, rezultatul testului PCR pentru SARS-Cov2 vine chiar în ziua morţii apcientului şi chiar şi  la o săptăână după deces.

"Judeţele care deja devin «fierbinţi», dar şi unde există deficit de tehnologie/ personal, returnează teste pozitive tardiv, după ce s-a produs exitus-ul. Arad, Hunedoara, dar şi Ialomiţa sunt pe acest grafic nefast alături de Suceava şi Vrancea", arată analizele lui Gabriel Diaconu", spune Diaconu.

Rezultatul testului pentru SARS-Cov2 vine de multe ori în ziua decesului pacientului şi chiar şi la o săptămână de la testare.

"M-am concentrat îndeosebi pe realitatea că, în multe cazuri, confirmarea RT-PCR de infectare cu SARS-Cov2, până acum, a venit în aceeaşi zi cu data morţii persoanei, dar şi DUPĂ deces, uneori la o distanţă de aproape o săptămână" , precizează medicul.

Graficul de mai jos dovedeşte timpul de răspuns întârziat în procesul de testare.

Acesta mai spune că doar unul din cinci cazuri de bolnavi au supravieţuit mai mult de 72 de ore de la internare, dintr-un total de 100 de decese înregistrate.

"Mai mult, o judecată la rece a primei sute de decese arată că doar în unul din cinci cazuri (!) persoana a trecut graniţa primelor 72 de ore după internare. Aprope 80% din situaţii omul a fost adus în stare gravă la spital, i s-au luat teste, şi a murit fie în aceeaşi zi fie în următoarele 24 – 48 de ore", mai precizează Diaconu.

Diaconu spune că în Suceava, rata supravieţuirii peste 48, respectiv 72 de ore de la internare este în scădere şi mult mai mică decât în restul ţării.

" Suceava...Supravieţuirea, în Suceava, la 48, respectiv dincolo de 72 de ore, a pacienţilor infectaţi cu Covid, este descrescătoare şi disproporţional de mică faţă de restul ţării. Atenţie, nu mă refer la diferenţa viaţă/ moarte. Cazurile incluse sunt doar decese. Dar acest timp ”critic” este un indicator relevant pentru capacitatea de răspuns", mai arată datele acestuia.

Analizele lui Garbiel arată că putem avea în total între 6 şi 10 mii de cazuri în următoarele 3-4 zile.

"Aşa cum anunţam mai devreme, astăzi am ieşit din banda inferioară de evoluţie pe modelul german Event Horizon, către limita de sus a intervalului de încredere 98%. La acest moment, prognoza Horizon este de oriunde între 6 mii, şi 10 mii de cazuri în următoarele 3 – 4 zile", mai notează acesta.

Iată graficul întocmit de Gabriel Diaconu, stabilit între 5 martie şi 7 aprilie.

Totodată, o analiză efectuată de Bogdan Micu, consilier în cadrul Ministerului Mediului arată că vârful epidemiei va fi atins între 7 aprilie şi 15 mai, epidemia având să fie învină pe la 1 iulie. Numărul de decese estimate de analizele lui Bogdan este de 2657.

Iată estimările care reies din analiza făcută de Bogdan Micu.

"1. Incepand cu aprox 8 aprilie vom trece de 5000 de confirmati. In modelul meu confirmatii si spitalizatii sunt pusi impreuna. Dar o parte sunt in carantina de fapt.

2. Undeva pe 25 aprilie - 30 aprilie (+-5 zile) vom trece de 1000 de decese.

3. Peakul (cazuri in spital si carantina cu simptome grave) va incepe cam pe 7-9 aprilie si va dura pana in 15 mai. Dupa 15 mai vom scadea sub 5000 de oameni in spitale si carantina.

4. Ziua cu cei mai mult oameni in spitale va fi aproximativ intre 17-25 aprilie. Cu aproximativ 8535 oameni in spitale si carantina dar cu simptome grave.

5. In perioada de peak vom avea cam 35-40 de decese pe zi.

6. La 1 iulie ma astept sa fi declarat deja epidemia invinsa. Cu cateva cazuri noi declarate pe vremea aia. Sau aproape nici unul.

7. La 1 iulie cand vom fi invins, vom avea aprox 2657 decese"

Bilanţul din România arată 141 de decese, 3613 de cazuri de infectare cu COVID-19 şi 329 de persoane declarate vindecate. Dintre cele 3613 cazuri, 967 sunt doar în Suceava.

Sursă foto: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici