Echipa OMS din Wuhan va ieşi din carantina de două săptămâni pentru a investiga originile COVID

  • O echipă condusă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii care investighează originile pandemiei COVID-19 ar trebui să părăsească hotelul în care a stat în carantină joi pentru a începe lucrul pe teren.
  • Echipa OMS a ajuns în China în urmă cu două săptămâni.
  • Echipa care a lucrat prin videoconferinţă în timp ce era în carantină este condusă de Peter Ben Embarek, cel mai mare expert al OMS în boli ale animalelor care trec la alte specii.
Urmărește
868 afișări
Imaginea articolului Echipa OMS din Wuhan va ieşi din carantina de două săptămâni pentru a investiga originile COVID

Foto: Profimedia

O echipă condusă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii care investighează originile pandemiei COVID-19 ar trebui să părăsească hotelul în care a stat în carantină joi pentru a începe lucrul pe teren, la două săptămâni după sosirea în oraşul chinez Wuhan, unde a apărut virusul, la sfârşitul anului 2019, notează Reuters.
 
Misiunea a fost întârziată de autprităţile chineze, de certurile dintre China şi Statele Unite, care au acuzat Beijingul că a ascuns amploarea focarului iniţial şi au criticat condiţiile vizitei, în cadrul căreia experţii chinezi au efectuat prima fază a cercetare.
 
Puţin trist să-mi iau rămas bun de la sala de gimnastică şi de la ”biroul” meu, unde am fost închis în ultimele 2 săptămâni!”,a scris pe Twitter Peter Daszak, un membru al echipei.
 
Echipa care a lucrat prin videoconferinţă în timp ce era în carantină este condusă de Peter Ben Embarek, cel mai mare expert al OMS în boli ale animalelor care trec la alte specii, se aşteaptă să rămână în China încă două săptămâni.
 
„Nu există garanţii de răspuns”, a declarat Mike Ryan, reprezentant OMS.la începutul acestei luni. „Este dificil de stabilit pe deplin originile virusului şi uneori poate fi nevoie de două sau trei sau patru încercări pentru a putea face acest lucru în condiţii diferite.”
 
China a susţinut că virusul a existat în străinătate înainte de a fi descoperit la Wuhan, mass-media de stat citând prezenţa virusului pe ambalajele de alimente congelate din import şi lucrări ştiinţifice care arătau că noul coronavirus circula în Europa în 2019.
 
Ministerul de Externe al Chinei a sugerat, de asemenea, în mai multe rânduri că închiderea bruscă a laboratorului armatei americane de la Fort Detrick în iulie 2019 este legată de focarul de pandemie COVID-19.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici