- Home
- Coronavirus
- (12.08.2021, 18:08)
- Georgiana Oprea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Imunitatea în masă nu mai poate fi atinsă prin vaccinare în contextul variantei Delta a COVID-19
- Imunitatea în masă nu mai poate fi atinsă prin vaccinarea anti-COVID din cauza variantei mult mai infecţioase Delta a coronavirusului.
- Experţii oferă mai multe motive pentru care imunitatea în masă nu mai este o variantă plauzibilă.
- Unul dintre cercetătorii care au dezvoltat vaccinul AstraZeneca spune că ideea atingerii imunităţii în masă a devenit „mitică”.
Urmărește
2324 afișări
Imunitatea în masă nu mai poate fi atinsă prin vaccinare în contextul variantei Delta a COVID-19
Directorul Oxford Vaccine Group, Sir Andrew Pollard, a declarat, marţi, în faţa parlamentului britanic că, întrucât vaccinurile anti-COVID nu opresc complet răspândirea coronavirusului, ideea atingerii imunităţii în masă a devenit „mitică”, transmite CNBC.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
„Cred că ne aflăm într-o situaţie în care, din cauza acestei variante (n.r. Delta), imunitatea în masă nu mai este o posibilitate, deorece ea poate infecta şi indivizii vaccinaţi”, a declarat Pollard, unul dintre cercetătorii implicaţi în dezvoltarea vaccinului AstraZeneca.
„Iar asta înseamnă că toţi cei care nu sunt vaccinaţi se vor întâlni la un moment dat cu virusul. Asta s-ar putea întâmpla luna aceasta sau luna viitoare, s-ar putea întâmpla anul viitor, însă la un moment dat se vor întâlni cu virusul şi nu avem nimic care să oprească această transmitere”, a adăugat acesta.
Ce este imunitatea în masă?
Imunitatea în masă se referă la atingerea unui nivel ridicat al imunităţii populaţiei în faţa unui virus, iar acest lucru se poate realiza atât prin infectare, cât şi prin vaccinare. Varianta ideală este a doua, în contextul în care vaccinul creează imunitate fără ca persoanele să treacă prin boală.
Anticorpii rezultaţi în urma infectării sau a vaccinului ajută, în mod normal, la protecţie în faţa unei viitoare infecţii. Dacă suficiente persoane dintr-o populaţie au imunitate, rata de răspândire a virusului scade.
Când este atinsă imunitatea în masă, persoanele care nu sunt vaccinate sunt protejate de nivelul general al imunităţii prezent într-o populaţie. Astfel, un virus poate fi ţinut sub control cu succes sau eradicat complet în unele cazuri.
Campaniile de vaccinare în masă au reuşit să reducă semnificativ numărul de cazuri sau să elimine complet boli ca poliomielita, tuberculoza sau rujeola.
Totuşi, Pollard atrage atenţia că lucrurile stau altfel când vine vorba de COVID-19. „Problema cu acest virus este că el nu este rujeola. Dacă 95% din persoane sunt vaccinate împotriva rujeolei, virusul nu se poate transmite în rândul populaţiei”, a spus acesta.
Pollard a mai precizat că deşi vaccinurile anti-COVID încetinesc răspândirea coronavirusului, vor apărea noi variante care se vor răspândi la rândul lor.
„Suspectez că virusul va veni data viitoare cu o variantă care posibil va fi şi mai bună în a se transmite în rândul populaţiilor vaccinate, acesta reprezentând aşadar încă un motiv să nu construim o campanie de vaccinare în jurul imunităţii în masă”, a mai declarat acesta.
Totuşi, persoanele care sunt vaccinate beneficiază de o protecţie ridicată în faţa formelor grave ale COVID-19, spitalizării şi deceselor.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe