- Home
- Coronavirus
- (18.09.2020, 08:26)
- Adina Petcu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Dr. Anthony Fauci, despre imunitate, vaccinul anti coronavirus şi revenirea la viaţa normală până în 2022. Interviu Business Insider
- Dr. Anthony Fauci crede că, cel mai probabil, nu vom scăpa niciodată complet de coronavirus.
- Totuşi, este încrezător că până în 2022 oamenii îşi vor putea relua cursul obişnuit al vieţii, în cele mai multe privinţe.
- Fauci insistă asupra importanţei vaccinului anti COVID-19, dar şi a respectării măsurilor de sănătate publică.
Urmărește
16883 afișări
FOTO: Profimedia
Anul 2020 nu i-a adus primele provocări imuologului american Anthony Fauci. Acesta s-a mai confruntat în trecut cu situaţii epidemiologice grave, de la HIV la focarele de Ebola mai recente. Specialistul a răspuns la câteva dintre cele mai aprinse curiozităţi ale oamenilor cu privire la epidemia de COVID-19 şi sănătate în general, în cadrul unui interviu acordat pentru Business Insider.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Garda Națională a fost activată în Washington pentru a asigura securitatea alegerilor din 2024
-
Cel mai negru scenariu al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova: „Vor lichida treptat orice instituţie democratică”
-
Alegeri în Republica Moldova: Preoţii din R. Moldova care au călătorit la Moscova, instruiţi să-i asigure lui Stoianoglo voturi
-
MAE: Nouă români rămân dispăruţi în urma inundaţiilor din Spania
Deşi nu crede că eradicarea noului coronavirus este un scenariu plauzibil, Fauci îşi pune încrederea în dezvoltarea unui vaccin sigur şi eficient, care ar trebui să fie gata la finalul anului curent. În aceste condiţii, speră ca până la începutul lui 2022 să ne putem relua cursul obişnuit al vieţii, fără teama de apropiere faţă de ceilalţi.
Vara care tocmai s-a încheiat a avut pentru mulţi un gust uşor amar, în urma restricţiilor de călătorie, a măsurilor impuse de oficiali, a declinului economic, dar şi pe fondul unei stări de anxietate care s-a răspândit, treptat, începând din iarnă. Întrebat dacă nunţile, excursiile, petrecerile de familie sau evenimentele extinse vor fi posibile în viitorul apropiat, Fauci oferă un răspuns optimist.
„Consider că până la sfârşitul anului 2021 vom putea obţine - şi înclin să cred că vom reuşi - un vaccin sigur şi eficient. Am estimat noiembrie-decembrie, alţii spun octombrie. Cred că este mai puţin probabil să avem un vaccin în octombrie, dar nu se ştie niciodată. Să spunem că un pariu sigur va fi sfârşitul acestui an calendaristic.”
Totuşi, pentru a distribui vaccinul către toţi cei care au nevoie de el, în cantităţi suficiente, va fi necersar mai mult timp. În această perioadă, Fauci recomandă respectarea măsurilor de sănătate publică pentru a reduce cât mai mult efectele negative ale răspândirii bolii.
„Nu cred că o vom putea eradica (epidemia - n.r.). Poate că nu vom elimina complet virusul, dar dacă acesta este redus la un nivel scăzut şi suficientă populaţie este protejată - fie printr-un vaccin, fie prin imunizare după vindecare - atunci nu se vor mai forma focare.” Dr. Anthony Fauci consideră că primăvara lui 2022 este un termen rezonabil pentru a atinge acest nivel, cel puţin în Statele Unite ale Americii.
În privinţa schimbărilor din rutina personală, Fauci spune că nu este un exemplu potrivit. „Lucrez şapte zile pe săptămână, 18 ore pe zi. (...) Fac mişcare, mă plimb împreună cu soţia în timpul nopţii.” Amândoi intră în contact cu foarte puţini oameni şi recomandă cât mai puţine surse de divertisment din afara cercului restrâns de apropiaţi.
Vitamina D ar putea juca un rol în imunitatea fiecărei persaone. „Uneori, când oamenii nu ies la soare suficient, au deficit de vitamina D. (...) Există dovezi că un nivel scăzut de vitamina D înseamnă o posibilitate mai ridicată de infectare, în general.”
„Dacă doriţi să vă menţineţi sistemul imunitar la parametri de funcţionare optimi, există câteva lucruri pe care le puteţi face, care sunt lucruri normale: dormiţi suficient, urmaţi o dietă echilibrată, încercaţi să evitaţi sau să atenuaţi stresul sever, care ştim că poate avea uneori impact asupra sistemului imunitar.” Fauci spune că aceste lucruri ajută mai mult decât suplimentele alimentare sau „leacurile-minune”.
În legătură cu mult-aşteptatul vaccin anti coronavirus, imunologul a dorit să precizeze că „oamenii trebuie să înţeleagă că viteza nu este legată de un compromis de siguranţă şi nici de un compromis al integrităţii ştiinţifice. Faptul că am reuşit să ne mişcăm atât de repede este o consecinţă reală a progreselor tehnologice extraordinare.”
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Fermele ecologice sunt rezistente în fața inundațiilor și declinului biodiversității
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Citește pe www.zf.ro: Firma din România care face bani din ce aruncă românii la coş a deschis cea mai modernă fabrică din UE
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe