Japonezii tratateză epidemia de Covid-19 cu tehnologie / Ce rol au roboţii umanoizi

  • Japonezii cu forme uşoare de Covid-19, cazaţi în hoteluri
  • Roboţi umanoizi îi reconfortează pe bolnavii de Covid-19 din Tokyo
  • Tokyo: 9 milioane de locuitori, 4500 de cazuri de Covid-19, 2800 de camere de hotel
Urmărește
702 afișări
Imaginea articolului Japonezii tratateză epidemia de Covid-19 cu tehnologie / Ce rol au roboţii umanoizi

Japonezii tratateză epidemia de Covid-19 cu tehnologie / Ce rol au roboţii umanoizi

În faţa unui nou val al epidemiei de Covid-19, Japonia a decis să ducă bolnavii fără simptome sau cu simptome uşoare în hoteluri. Capacitatea de cazare a crescut de la 1500 la 2800 de camere, numai la Tokyo. Ca să le facă şederea cât mai prietenoasă, autorităţile au dus în hoteluri roboţi humanoizi.

”Am vrut să folosim tehnologie robotizată, pentru care Japonia este renumită, pentru a crea un mediu confortabil şi plăcut. De exemplu, introducem un robot de curăţenie aici în hol, considerat o „zonă roşie”. O să încercăm să folosim pentru curăţenie roboţi în locul oamenilor, în această zonă”, a declarat Naoko Kubota, funcţionar guvernamental.

Japonezii vor să îi asigure pe cei care sunt cazaţi în hoteluri că, deşi nu sunt în spital, sunt mai în siguranţă acolo decât acasă.

”Am vrut ca oamenii din Tokyo să vadă deschiderea acestor hoteluri şi să vadă avantajele de a sta la hotel pentru recuperare, ca să aibă încredere în vindecare”, a mai precizat Naoko Kubota.

Japonezii au în hoteluri şi tablete sau computere ca să îşi ia singuri temperatura sau să verifice eventualele simptome ale bolii. La Tokyo, de la începutul epidemiei, s-au înregistrat aproape 4500 de cazuri la Covid-19, în condiţiile în care metropola are peste nouă milioane de locuitori. La nivelul întregii ţări sunt aproape 15.000 de cazuri confirmate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici