- Home
- Coronavirus
- LONDRA , (23.09.2023, 07:50)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Long COVID. RMN-urile dezvăluie leziuni la plămâni, creier şi rinichi la pacienţii internaţi
Un nou studiu arată că persoanele care au avut Covid sever pot avea de trei ori mai multe şanse de a prezenta leziuni ale organelor principale, inclusiv plămâni, creier şi rinichi. Cercetătorii cred că există o legătură directă cu gravitatea bolii.
Urmărește
1257 afișări
Long COVID. RMN-urile dezvăluie leziuni la plămâni, creier şi rinichi la pacienţii internaţi
Studiul, publicat în Lancet Respiratory Medicine, a analizat 259 de pacienţi care s-au îmbolnăvit grav şi au ajuns în spital, potrivit BBC.
La cinci luni după ce au fost externaţi, RMN-urile la organele principale au arătat unele diferenţe semnificative în comparaţie cu un grup de 52 de persoane care nu au avut niciodată Covid. Cel mai mare impact a fost observat la plămâni, unde RMN-urile au fost de 14 ori mai susceptibile de a arăta anomalii. RMN-urile au fost, de asemenea, de trei ori mai susceptibile de a arăta unele anomalii la nivelul creierului şi de două ori mai susceptibile la nivelul rinichilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Nu a existat nicio diferenţă semnificativă în ceea ce priveşte sănătatea inimii sau a ficatului.
Cercetătorii cred că există o legătură între gravitatea bolii şi riscul de a prezenta leziuni ale organelor.
Dr. Betty Raman, de la Universitatea din Oxford şi unul dintre principalii cercetători ai studiului, spune că este clar că cei care trăiesc cu simptome de long Covid pot suferi mai uşor unele leziuni ale organelor.
"La cinci luni după ce au fost externaţi din spital, am găsit mai multe anomalii la plămâni, creier şi rinichi la aceşti pacienţi decât în grupul care nu a avut niciodată Covid", a spus ea: "Vârsta pacientului, cât de grav a fost bolnav, precum şi dacă a avut şi alte boli în acelaşi timp, au fost toţi factori importanţi pentru a determina dacă am găsit sau nu leziuni la aceste organe importante din corp".
Studiul face parte dintr-un efort mai amplu de înţelegere a efectelor pe termen lung ale Covid asupra celor care au fost spitalizaţi.
Constatările sugerează că persoanele cu Covid lung ar putea avea nevoie de servicii de urmărire pe termen lung pentru a-şi monitoriza sănătatea organelor.
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată averea sa
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe