- Home
- Coronavirus
- LONDRA , (23.09.2023, 07:50)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Long COVID. RMN-urile dezvăluie leziuni la plămâni, creier şi rinichi la pacienţii internaţi
Un nou studiu arată că persoanele care au avut Covid sever pot avea de trei ori mai multe şanse de a prezenta leziuni ale organelor principale, inclusiv plămâni, creier şi rinichi. Cercetătorii cred că există o legătură directă cu gravitatea bolii.
Urmărește
1260 afișări
Long COVID. RMN-urile dezvăluie leziuni la plămâni, creier şi rinichi la pacienţii internaţi
Studiul, publicat în Lancet Respiratory Medicine, a analizat 259 de pacienţi care s-au îmbolnăvit grav şi au ajuns în spital, potrivit BBC.
La cinci luni după ce au fost externaţi, RMN-urile la organele principale au arătat unele diferenţe semnificative în comparaţie cu un grup de 52 de persoane care nu au avut niciodată Covid. Cel mai mare impact a fost observat la plămâni, unde RMN-urile au fost de 14 ori mai susceptibile de a arăta anomalii. RMN-urile au fost, de asemenea, de trei ori mai susceptibile de a arăta unele anomalii la nivelul creierului şi de două ori mai susceptibile la nivelul rinichilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Qatarul ameninţă UE că va taia gazul. Ministrul energiei din Qatar: "Nu blufez"
Nu a existat nicio diferenţă semnificativă în ceea ce priveşte sănătatea inimii sau a ficatului.
Cercetătorii cred că există o legătură între gravitatea bolii şi riscul de a prezenta leziuni ale organelor.
Dr. Betty Raman, de la Universitatea din Oxford şi unul dintre principalii cercetători ai studiului, spune că este clar că cei care trăiesc cu simptome de long Covid pot suferi mai uşor unele leziuni ale organelor.
"La cinci luni după ce au fost externaţi din spital, am găsit mai multe anomalii la plămâni, creier şi rinichi la aceşti pacienţi decât în grupul care nu a avut niciodată Covid", a spus ea: "Vârsta pacientului, cât de grav a fost bolnav, precum şi dacă a avut şi alte boli în acelaşi timp, au fost toţi factori importanţi pentru a determina dacă am găsit sau nu leziuni la aceste organe importante din corp".
Studiul face parte dintr-un efort mai amplu de înţelegere a efectelor pe termen lung ale Covid asupra celor care au fost spitalizaţi.
Constatările sugerează că persoanele cu Covid lung ar putea avea nevoie de servicii de urmărire pe termen lung pentru a-şi monitoriza sănătatea organelor.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe