- Home
- Coronavirus
- WASHINGTON, (12.03.2020, 01:40)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Luptă aprigă împotriva coronavirusului. Eforturile companiilor farmaceutice pentru dezvoltarea unor remedii
- Companiile care produc medicamente depun eforturi pentru dezvoltarea de tratamente noi ori pentru reconfigurarea celor existente.
- În contextul epidemiei COVID-19 sunt deja operaţionale 35 de programe în acest sens în America de Nord, Europa şi China.
Urmărește
605 afișări
Sursa: Profimedia Images
Un studiu realizat de site-ul Genetic Engineering & Biotechnology News (GEN) relevă existenţa a 35 de programe active pentru dezvoltarea de medicamente, în America de Nord, Europa şi China. Este vorba de tratamente aflate în atenţia publică în ultima perioadă, dezvoltate de mari grupuri farmaceutice precum GlaxoSmithKline şi Sanofi, ori de companii de genul Moderna şi Gilead Sciences. Gilead a început deja testele clinice în China după ce publicaţii de specialitate au arătat că un medicament antiviral, Remdesivir, a avut rezultate favorabile în cazul unui pacient american şi în teste chineze realizate in vitro.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump cere Curții Supreme din SUA să suspende legea ce ar interzice TikTok-ul
-
Se întoarce obligativitatea purtării măştilor în mai multe spitale din Ţara Galilor
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
-
„Părintele fondator al AI” crede că tehnologia ar putea duce la dispariţia oamenilor în 10 ani
Un raport publicat de agenţia de presă China Nouă arată că dintre cele 234 de teste clinice clinical înregistrate în China, aproape jumătate (105) se concentrează pe tratamente pentru Covid-19.
Wu Yuanbin, directorul general al Departamentului Ştiinţific şi Tehnologic din cadrul Ministerului chinez al Ştiinţei şi Tehnologiei, a declarat că se acordă prioritate medicamentelor care există deja şi care au dovedit eficienţă în testele efectuate pe animale ori in vitro.
Autorităţile chineze analizează şi alte posibile tratamente. Spre exemplu, spitale universitare din Changsha şi Xiangya evaluează eficienţa unei combinaţii a medicamentelor Novaferon şi Kaletra. Un alt exemplu este Pirfenidone, destinat până acum fibrozelor pulmonare şi fabricat de Roche şi Genentech sub denumirea Esbriet. Institutul israelian de Cercetări Biologice a anunţat la sfârşitul lunii februarie că explorează potenţialul C1, dezvoltat de Dyadic International, în secvenţierea genetică necesară identificării de tratamente anti Covid-19.
La rândul său, compania AbCellera a comunicat că a lansat colaborări cu parteneri pentru a putea dezvolta tratamente antiepidemice la cel mult 60 de zile de la izolarea patogenului viral.
Site-ul Genetic Engineering & Biotechnology News (GEN) prezintă o listă de soluţii analizate de diverse companii farmaceutice.
Conform celui mai recent bilanţ, la nivel mondial, numărul infecţiilor cu noul coronavirus a ajuns la 118.000, iar peste 4.200 de oameni au murit.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Specialiștii britanici au realizat un plan alimentar pentru ultimele zile din an. Cum rămâi fresh până în 2025?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Calvarul COVID-19. Povestea lui Connor Reed, unul dintre primii pacienţi depistaţi pozitiv cu noul coronavirus
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe