- Home
- Coronavirus
- BUCUREŞTI, (14.03.2020, 19:48)
- Ana Obretin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Marile manifestări religioase din aprilie, anulate sau restricţionate din cauza COVID-19
- Paştele catolic este marcat pe 12 aprilie, iar cel ortodox, o săptămână mai tărziu, Pesah (Paştele evreiesc) începe pe 8 aprilie, Rama Navami, un important festival hindus, are loc pe 2 aprilie, iar Ramadanul începe pe 23 aprilie.
- Majoritatea bisericilor din lumea întreagă au sfătuit credincioşii să nu îşi dea mâna, să nu bea din aceeaşi cupă când se împărtăşesc şi să nu sărute icoane, cruci sau alte obiecte de cult.
- Biserica greco-ortodoxă a refuzat să suspende ritualul împărtăşirii cu aceeaşi linguriţă, transmiţând că aceasta nu poate fi cauza răspândirii virusului. Criticii le-au cerut reprezentanţilor bisericii să asculte recomandările oamenilor de ştiinţă, potrivit The Guardian.
Urmărește
2054 afișări
Marile manifestări religioase din aprilie, anulate sau restricţionate din cauza COVID-19
În luna aprilie, peste tot în lume sunt marcate sărbători religioase la care se adună de obicei grupuri foarte mari de oameni, dar evenimentele care le marchează ar putea fi anulate sau micşorate din cauza pandemiei COVID-19.
Paştele catolic este marcat pe 12 aprilie, iar cel ortodox, o săptămână mai tărziu, Pesah (Paştele evreiesc) începe pe 8 aprilie, Rama Navami, un important festival hindus, are loc pe 2 aprilie, iar Ramadanul începe pe 23 aprilie.
La slujba de Paşti oficiată de papa Francisc participă zeci de mii de credincioşi din lumea întreagă. Însă Piaţa Sfântul Petru de la Vatican, unde se adună credincioşii, a fost închisă de poliţia italiană, iar slujbele şi funeraliile au fost anulate, motiv pentru care sărbătorirea acestui eveniment religios este pusă sub semnul întrebării. Slujba oficiată zilnic de papă la ora 7 dimineaţa este difuzată online, la fel şi cea de duminică. În ciuda restricţiilor de circulaţie impuse în Italia, papa Francisc le-a cerut preoţilor catolici să "aibă curajul să viziteze bolnavii" şi să însoţească medicii şi voluntarii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Majoritatea bisericilor din lumea întreagă au sfătuit credincioşii să nu îşi dea mâna, să nu bea din aceeaşi cupă când se împărtăşesc şi să nu sărute icoane, cruci sau alte obiecte de cult.
Însă faptul că virusul se poate răspândi de la bolnavi la cei care stau în preajma acestora înseamnă că slujbele ar putea fi interzise sau că oamenii să nu vor participa la acestea.
Biserica greco-ortodoxă a refuzat să suspende ritualul împărtăşirii cu aceeaşi linguriţă, transmiţând că aceasta nu poate fi cauza răspândirii virusului. Criticii le-au cerut reprezentanţilor bisericii să asculte recomandările oamenilor de ştiinţă, potrivit The Guardian.
Pentru cei aproximativ 1,8 miliarde de musulmani, Ramadanul vine cu mari provocări. În această lună, ei postesc de la răsărit la apus, dar celor cu afecţiuni severe, inclusiv gripă, li se permite să mănânce.
În timpul Ramadanului, moscheile înregistrează un aflux ridicat de credincioşi. Rugăciunile de vineri au fost deja suspendate în Orientul Mijlociu, în contextul pandemiei COVID-19.
În Arabia Saudită a fost interzis accesul turiştilor de la începutul lunii februarie, deci cei care voiau să meargă în pelerinaj la Mecca şi Medina nu mai pot să o facă. Anual, Mecca este vizitată de aproximativ 12 milioane de oameni, mai ales pentru "hajj", o manifestare religioasă care anul acesta începe pe 28 iulie.
Şi accesul evreilor care vor să meargă în Israel de Pesah ar putea fi restricţionat. Guvernul a impus o perioadă de carantină de 14 zile pentru cei care sosesc din străinătate, iar aceasta ar putea fi extinsă. Conferinţa rabinilor din Europa a recomandat credincioşilor să nu sărute Tora şi nici alte obiecte religioase. Unele sinagogi americane şi-au anulat evenimentele publice sau oferă consiliere online copiilor ce se pregătesc pentru barmitzvah.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Donald Trump şi-a făcut testul pentru coronavirus / Preşedintele Statelor Unite a intrat în contact cu două persoane infectate
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe