- Home
- Coronavirus
- BUCUREŞTI, (26.02.2020, 18:07)
- Departamentul Social - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ministerul Sănătăţii explică ce condiţii trebuie îndeplinite pentru ca o localitate să intre în carantină din cauza virusului COVID-19
În funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice şi confirmarea a mai mult de trei cazuri de infecţie cu noul coronavirus, cu legătură epidemiologică între ele, în aceeaşi comunitate se poate decide declararea carantinei într-o comunitate, conform unui ordin emis, miercuri, de Ministerul Sănătăţii.
Urmărește
4606 afișări
Ministerul Sănătăţii explică ce condiţii trebuie îndeplinite pentru ca o localitate să intre în carantină din cauza virusului COVID-19
Ministerul Sănătăţii (MS) a emis miercuri Ordinul ministrului Sănătăţii pentru instituirea măsurii de carantină a persoanelor în situaţia de urgenţă de sănătate publică internaţională determinată de infectarea cu COVID-19 şi stabilirea unor măsuri în vederea prevenirii şi limitării efectelor epidemiei.
Conform documentului, se instituie măsura de carantină pentru toate persoanele asimptomatice care se întorc din zonele cu transmitere comunitară extinsă. Carantina va dura o perioadă de 14 zile şi va fi organizată în spaţii special amenajate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
De asemenea, persoanele care au călătorit în ultimele 14 zile în localităţi din zonele afectate de COVID-19, altele decât cele cu transmitere comunitară extinsă, se vor autoizola la domiciliu 14 zile, timp în care vor fi monitorizate de către direcţiile de sănătate publică şi prin intermediul medicului de familie. Măsura se aplică şi membrilor de familie care locuiesc la acelaşi domiciliu.
Persoanelor aflate în autoizolare la domiciliu li se vor pune la dispoziţie informaţii detaliate referitoare la măsurile de igienă individuală ce trebuie respectate în caz de epidemie, conform documentului.
Lista zonelor cu transmitere comunitară extinsă şi a celor afectate este disponibilă pe site-ul https://www.cnscbt.ro/index.php/info-medical/1426-1582534542926-lista-zonelor-cu-transmitere-comunitara-extinsa-covid-19-actualizare-24-02-2020 şi se actualizează de câte ori este nevoie.
Definiţia de caz pentru infecţia COVID-19 este postată la adresa https://www.cnscbt.ro/index.php/info-medical/1425-definitia-de-caz-covid-19-actualizare-24-02-2020 şi se actualizează ori de câte ori este nevoie.
„Până în prezent, persoanele care vin din China continentala-Provincia Hubei(inclusiv orasul Wuhan), oraşele Wenzhou, Hangzhou, Ningbo,Taizhou din Provincia Zhejiangsau din una din cele 12 localităţi din Italia intră în carantină timp de 14 zile, în spaţii special destinate în acest scop, imediat după revenirea în România. De asemenea, persoanele din alte provincii/oraşe din China continentală şi din alte localităţi din Regiunile Lombardia şi Veneto intră în auto-izolare la domiciliu, timp de 14 zile, imediat dupa revenirea în România”, conform sursei menţionate.
La intrarea în carantină se efectuează un test pentru COVID-19 persoanelor asimptomatice venite din zonele afectate.
„În scopul asigurării asistenţei medicale a persoanelor carantinate, direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti nominalizează unitaţile sanitare responsabile de pe raza judeţului. Persoanele pentru care se stabileşte măsura de carantinare în spaţiile special amenajate sau izolare la domiciliu au dreptul la concediu medical conform OUG 158 din 2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate”, arată documentul MS.
Persoanele simptomatice care întrunesc criteriile definiţiei de caz şi care se prezintă la o unitate sanitară, rămân în această unitate, în izolare, li se recoltează o probă care va fi transportată la cel mai apropiat centru de testare în regim de urgenţă. În cazul în care testul este pozitiv pacientul va fi transferat la cea mai apropiată secţie / spital de boli infecţioase.
Persoanele simptomatice care întrunesc criteriile definiţiei de caz, vor fi izolate în secţiile / spitalele de boli infecţioase unde li se vor recolta probe respiratorii, conform metodologiei de supraveghere in vigoare, aflata pe site-ul INSP-CNSCBT.
„Transportul probelor recoltate se va face în aceleaşi condiţii de siguranţă ca şi probele de gripă şi testarea se va face la cel mai apropiat laborator secţiile / spitalele de boli infecţioase.
Ieşirea din carantină după o perioadă de 14 zile, cât şi la externarea din spital dacă pacientul este clinic sanatos se va face după efectuarea a 2 teste negative pentru COVID-19 efectuate la un interval minim de 24 ore”, stabileşte actul normativ.
Direcţia de Sănătate Publică judeţeană şi cea a municipiului Bucureşti comunică administratorului centrului de carantină încheierea perioadei de carantinare şi se deplasează pentru eliberarea avizelor epidemiologice.
Dezinfecţia spaţiilor de carantinare se efectuează de căre administratorul centrului sub îndrumarea Direcţiei de Sănătate Publică, după ce persoana / persoanele vor părăsi spaţiul.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Românii golesc rafturile magazinelor de teama coronavirusului. Leacurile băbeşti sunt şi ele la mare căutare
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe