- Home
- Coronavirus
- BUCUREŞTI, (07.01.2021, 12:08)
- Cosmin Pirv
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Moderna va furniza Comisiei Europene 160 de milioane de doze de vaccin până în trimestrul trei al anului
- Conform unui comunicat al CE, compania Moderna a primit miercuri o autorizaţie de introducere pe piaţă condiţionată pentru vaccinul împotriva Covid-19, acesta fiind cel de-al doilea vaccin autoritzat în UE.
- Conform CE, vaccinul produs de Moderna se bazează pe ARN mesager (mARN).
- mARN joacă un rol fundamental în biologie, transferând instrucţiunile de la ADN la aparatul celular responsabil cu producerea proteinelor.
Urmărește
829 afișări
Compania Moderna, al cărei vaccin a primit din partea Comisiei Europene o autorizaţie de introducere pe piaţă condiţionată, va furniza Uniunii Europene 160 de milioane de doze între primul şi al treilea trimestru al anului.
Conform unui comunicat al CE, compania Moderna a primit miercuri o autorizaţie de introducere pe piaţă condiţionată pentru vaccinul împotriva Covid-19, acesta fiind cel de-al doilea vaccin autoritzat în UE.
„Moderna, cu care Comisia a semnat un contract la 25 noiembrie 2020, va furniza cantitatea totală de 160 de milioane de doze între primul şi al treilea trimestru al anului 2021”, a anunţat CE.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri prezidențiale 2024 și Referendum București. Secțiile de votare s-au deschis în toată țara. Până la ora 11:30, prezența la vot este de 16,47 %. 3 milioane de români au votat
-
Referendum local în Capitală. Prezenţa la vot în rândul bucureştenilor
-
Ion Cristoiu: A doua viaţă a lui Agamiţă Dandanache
-
Războiul din Ucraina, ziua 1005. Rachetele nord-coreene utilizate de Rusia conţin componente fabricate în SUA şi Europa – CNN / Mediazona confirmă identităţile a aproape 80.000 de soldaţi ruşi ucişi în Ucraina
O autorizaţie de introducere pe piaţă condiţionată (AIC) reprezintă o autorizare a medicamentelor pe baza unor date mai puţin complete decât cele necesare pentru o autorizaţie de introducere pe piaţă uzuală. „O astfel de AIC poate fi luată în considerare în cazul în care beneficiile disponibilităţii imediate a unui medicament pentru pacienţi depăşeşte în mod clar riscul legat de faptul că nu toate datele sunt încă disponibile. Cu toate acestea, odată ce a fost acordată o AIC, companiile trebuie să furnizeze, în anumite termene, date suplimentare, inclusiv provenind din studii aflate în curs de desfăşurare sau din studii noi, pentru a confirma faptul că beneficiile continuă să depăşească riscurile”, a mai anunţat CE.
„Oferim europenilor mai multe vaccinuri împotriva Covid-19. Odată cu vaccinul Moderna, al doilea vaccin autorizat în prezent în UE, vom avea încă 160 de milioane de doze, dar şi alte vaccinuri vor ajunge în Europa. Europa a achiziţionat până la două miliarde de doze de vaccinuri potenţiale împotriva Covid-19. Vom avea o cantitate mai mult decât suficientă de vaccinuri sigure şi eficace pentru a-i proteja pe toţi europenii”, a declarat Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene.
Conform CE, vaccinul produs de Moderna se bazează pe ARN mesager (mARN). „mARN joacă un rol fundamental în biologie, transferând instrucţiunile de la ADN la aparatul celular responsabil cu producerea proteinelor. În cazul unui vaccin mARN, aceste instrucţiuni produc fragmente inofensive ale virusului, pe care organismul uman le utilizează pentru a produce un răspuns imunitar capabil să prevină sau să combată o anumită boală. Atunci când unei persoane i se administrează vaccinul, celulele sale citesc instrucţiunile genetice şi produc o proteină virală de suprafaţă – o proteină aflată pe suprafaţa exterioară a virusului pe care acesta o utilizează pentru a pătrunde în celulele organismului şi a cauza boala. Sistemul imunitar al persoanei va trata apoi această proteină ca fiind străină şi va produce mijloace naturale de apărare – anticorpi şi celule T – împotriva ei”, se mai arată în comunicat.
Citește pe alephnews.ro: Ce trebuie să știi despre alegerile prezidențiale și referendumul din 24 noiembrie? Aproape 19.000 de secții de votare vor fi deschise pe teritoriul României începând cu ora 07:00
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Adrian Sârbu: Votezi cu tine sau cu un om care te minte în fiecare zi? Duminică du-te și pune ștampila pe alb!
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Alegeri Prezidențiale 2024 | Cifrele de la ora 12:00. Județele care au aruncat în aer prezența la vot. Cum stă Bucureștiul cu prezența la referendum?!
CANCAN.RO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe