Modul unic în care gestionează regimul Erdogan epidemia de coronavirus în Turcia. "Poate fi o strategie bună şi pentru alţii"

  • Regimul Erdogan are o abordare diferită în lupta cu coronavirusul.
  • E un regim semiliber, dar weekendul trecut s-a instaurat o carantină strictă, anunţată doar cu 2 ore înainte.
  • Semicarantina poate fi o soluţie de încercat şi de restul lumii, susţin anumiţi experţi.
Urmărește
1568 afișări
Imaginea articolului Modul unic în care gestionează regimul Erdogan epidemia de coronavirus în Turcia. "Poate fi o strategie bună şi pentru alţii"

Modul unic în care gestionează regimul Erdogan epidemia de coronavirus în Turcia. "Poate fi o strategie bună şi pentru alţii"

Turcia adoptă o strategie unică în lupta cu coronavirusul. Erdogan nu a instaurat carantină totală pentru a nu perturba economia, însă a luat măsuri de distanţare socială. Weekendul trecut însă a fost haos, după ce s-a anunţat carantină totală timp de 48 de ore în 31 de provincii cu doar două ore înainte. A urmat momente de haos, cu mii de oameni înghesuiţi în magazine pentru provizii cu ignorarea distanţei sociale.

Dar în rest, Turcia are propria cale pe timp de pandemie. În timpul săptămânii, doar persoanele sub 20 de ani şi peste 65 sunt izolate la domiciliu. Ceilalţi cetăţeni au voie să iasă afară, restaurantele sunt deschise doar pentru livrare, parcurile sunt închise, iar băncile au ore limitate de funcţionar cu publicul.

Şantierele sunt funcţionale la capacitate maximă, la fel şi fabricile sau afacerile mari care nu sunt dispuse să suporte lovitura economică a pandemiei, scrie CNN.

Unii experţi aprobă strategia adoptată de Turcia, atât timp cât cei vulnerabili sunt protejaţi. Sunt 75.000 de oameni infectaţi şi 1650 de morţi până acum.

"E o strategie alternativă, 80% din oamenii infectaţi s-au recuperat deja. Dacă oamenii sănătoşi şi nu au alte afecţiuni, atunci asta poate fi de ajutor. Singurul beneficiu al carantinei este încetinirea răspândirii bolii, iar presiunea pe spitale este redusă", spune medicul Muhammad Munir, virusolog la Universitatea Lancaster din Marea Britanie.

Medicul Jeremy Rossman, lector senior la Universitatea din Kent, spune că totul depinde de populaţie atunci când regulile sunt mai relaxate.

"La nivelul Turciei, majoritatea ţărilor implementează carantină totală. Un regim semideschis poate fi benefic, poate menţine o balanţă între funcţionarea economiei şi stăpânirea epidemiei. Depinde de cât de mult respectă populaţia distanţarea fizică şi igiena, mai ales la locurile de muncă", a spus el.




 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici