- Home
- Coronavirus
- (29.04.2020, 19:20)
- Magda Gheorghiţă
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Momentul T0: De ce avem nevoie pentru ca spitalele să nu redevină focar de infecţie de Covid-19?
- Porţile spitalelor, deschise pentru pacineţi şi pentru conronavirus
- Momentul T0, cel în care tot personalul sanitar şi pacineţii care ajung la spital ar fi testaţi
Urmărește
1448 afișări
Momentul T0: De ce avem nevoie pentru ca spitalele să nu redevină focar de infecţie de Covid-19?
Principalul focar de Covid-19 din România sunt spitalele. În multe situaţii nu se ştie cine a fost pacientul zero, un bolnav sau un cadru medical care a adus infecţia din afară. Iar situaţia s-ar putea replica, poate chiar amplifica, odată cu redeschiderea spitalelor pentru cei cu afecţiuni cronice sau alte boli. În acest moment, sunt internate doar cazurile considerate urgenţe, dar este foarte posibil ca, odată cu ridicarea stării de urgenţă, porţile spitalelor să se redeschidă pentru pacienţi şi... pentru virus.
ULTIMELE ȘTIRI
-
REZULTATE PARȚIALE. Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Călin Georgescu și Marcel Ciolacu intră în turul 2
-
Rezultate parţiale 90% din secţiile de votare: Călin Georgescu continuă să fie pe primul loc. Bătălie pentru locul doi între Ciolacu şi Lasconi
-
Primele declaraţii ale candidaţilor după exit-poll-uri. Ciolacu: Rezultatul ne confirmă că am făcut ceea ce trebuie pentru ţară / George Simion anunţă victoria deşi exit-poll-urile îl dau pe 4 / Lasconi: Speranţa este vie în România
-
Cine este Călin Georgescu, surpriza de la alegerile prezidenţiale 2024, turul I
"Trebuie să creăm un moment T0, momentul iniţial, în care ne asigurăm că atât salariaţii cât şi pacienţii care sunt într-un spital au fost testaţi şi nu sunt infectaţi. Menţinerea acestui nivel se poate face continuând cu un algoritm de testare bazat pe testarea periodică a personalului, pentru că, dacă merg în comunitate şi apoi la serviciu se pot infecta", spune Viorel Rotilă, preşedinte al Federaţiei Solidaritatea Sanitară.
Testarea salariaţilor şi a pacienţilor nu face parte doar dintr-o strategie de luptă împotriva Covid-19, ci şi de deschiderea sistemului sanitar de a primi pacienţii care se află în suferinţă pentru alte motive decât Covid, consideră Viorel Rotilă. Altfel, vom fi în situaţia de a avea multe victime în rândul celor cu boli cronice.
"Ne îndreptăm către 15 mai. Ce vom face în momentul în care începem să trecem la o altă etapă? Reuşim să deschidem spitalele pentru alte patologii sau le ţinem ca până acum închise, urmând să ne vină valul de decese din alte patologii?", ridică problema Rotilă.
Cea mai recentă metodologie de testare pentru Covid-19 prevede ca spitalele să îşi poată testa personalul, chiar şi în lipsa simptomelor sau dacă nu au fost contact direct al unei persoane testate pozitiv.
“Unităţile medicale pot stabili protocoale de testare pentru personalul medical şi/sau pacienţi prin tehnici de RT-PCR care pot fi realizate cu resurse proprii în laboratoarele pe care le deţin sau în alte laboratoare”, prevede protocolul.
„Introduce un dezechilibru. Dacă se rezolvă problema în unităţile care au aparate de testare, ce facem în restul unităţilor care nu au aceste aparte?”, spune Rotilă.
Până în acest moment autorităţile nu au anunţat care va fi data de la care cei cu alte boli în afară de Covid-19 vor putea merge la spital pentru consultaţii sau alte intervenţii care nu sunt considerate o urgenţă.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: SURSE: Nicolae Ciucă demisionează din funcția de lider al partidului PNL, după EXIT POLL
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Cum s-a vindecat medicul Alida Moise, şefa ATI a Spitalului Gerota: ce tratament a avut un rol cheie în refacere
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
EXIT POLL Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Marcel Ciolacu – 25%, Elena Lasconi 18%, Călin Georgescu 16%, George Simion 15%
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe