- Home
- Coronavirus
- (16.01.2021, 16:09)
- Adina Petcu
Noua tulpină SARS-CoV-2 dă peste cap planurile autorităţilor. Varianta de coronavirus ar putea deveni dominantă în SUA în câteva săptămâni
- Până în luna martie, noua tulpină SARS-CoV-2, depistată iniţial în Marea Britanie, ar putea deveni dominantă în SUA.
- Joe Biden are un plan ambiţios prin care doreşte creşterea numărului de vaccinări anti COVID-19.
- În California, numărul deceselor asociate COVID-19 a crescut cu peste 1.000% faţă de luna noiembrie.
Urmărește
24266 afișări
FOTO: Profimedia
Varianta mai contagioasă a coronavirusului, detectată iniţial în Marea Britanie, ar putea deveni tulpina dominantă în SUA. Şi acest lucru s-ar putea întâmpla mai curând decât ne-am fi imaginat, până în luna martie, potrivit oficialilor din domeniul sănătăţii citaţi de BBC.
Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) au avertizat cu privire la „creşterea accelerată” a răspândirii noii variante de SARS-CoV-2 în următoarele săptămâni. Modificarea ritmului de contaminare reprezintă o ameninţare semnificativă pentru sistemul sanitar deja pus la încercare de valul actual de COVID-19.
Joe Biden, preşedintele ales al Statelor Unite, are însă un plan ambiţios prin care doreşte creşterea numărului de vaccinări anti COVID-19. Pentru a îndeplini obiectivul de a administra 100 de milioane de doze în primele 100 de zile ale mandatului său, Biden a declarat că autorităţile vor avea un rol mai activ în distribuţia vaccinurilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
La două zile de la preluarea mandatului, Trump a dat primul interviu din Biroul Oval. Care sunt cele mai importante subiecte discutate de Președinte
-
Prima de pensionare de 100.000 de euro nu e un caz unic. Ministrul Mediului: au fost sute de directori care au primit bonusuri uriaşe
-
Va trimite Europa trupe în Ucraina? Propunerea prinde contur: 40 000 şi 50 000 de soldaţi care vor avea trei obiective
-
Ciolacu, despre restructurarea bugetarilor: Indiferent de obstacole - o duc la bun sfârşit
De asemenea, preşedintele mizează pe un plan ce cuprinde înfiinţarea de noi centre de vaccinare în masă, angajări suplimentare în domeniul sănătăţii şi asigurarea transmiterii dozelor către toţi americanii, inclusiv în comunităţile minoritare grav afectate de pandemie.
Datele oficiale arată că, până în prezent, 12,2 milioane de doze de vaccin au fost administrate în SUA - număr criticat de Joe Biden drept insuficient. Peste 30 de milioane de doze au fost distribuite statelor americane.
Preşedintele SUA, care va fi învestit pe 20 ianuarie, a descris campania de vaccinare drept un „efort operaţional uriaş” şi o provocare pentru întreaga ţară. Discursul său vine la o zi după anunţarea unui plan de redresare economică în valoare de 1,9 trilioane de dolari.
La nivel mondial, SUA au înregistrat cel mai mare număr de infecţii cu virusul SARS-CoV-2, respectiv 23,5 milioane de cazuri. Iar rata deceselor este, de asemenea, ridicată. Cele aproximativ 391.000 de morţi asociate COVID-19 reprezintă o cincime din totalul global. Criza e resimţită acut, mai ales în California, unde decesele au crescut cu peste 1.000% faţă de luna noiembrie.
În raportul CDC, experţii avertizează că varianta britanică a coronavirusului se va răspândi rapid în următoarele săptămâni. Ultimele cercetări efectuate de Serviciul Englez de Sănătate Publică (PHE) sugerează că tulpina - acum dominantă în mare parte din Marea Britanie - este cu 30%-50% mai transmisibilă decât cele anterioare. În prezent, nu există dovezi care să indice o formă mai gravă a bolii provocată de noua variantă a virusului. În plus, specialiştii spun că eficacitatea vaccinului în noile condiţii nu este afectată.
Până acum, 76 de persoane din 10 state americane au fost depistate ca purtători ai variantei de coronavirus din Regatului Unit. Aceasta e cunoscută sub numele de B.1.1.7. Totuşi, potrivit unei modelări realizate de oamenii de ştiinţă, varianta „va prezenta o creştere rapidă la începutul anului 2021, devenind predominantă în martie”, transmite CDC.
Alte două variante de SARS-CoV-2, din Africa de Sud şi Brazilia, sunt considerate mai contagioase decât cea originală, care a declanşat pandemia de COVID-19. Pentru a determina care este pericolul real, sunt în curs mai multe studii.
Citește pe alephnews.ro: Un marinar român a fost eliberat de rebelii Houthi. Cum evoluează situația din Orientul Mijlociu
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Yuval Raphael a fost aleasă să reprezinte Israelul la Eurovision 2025. Artista a supraviețuit atacului Hamas din 7 octombrie 2023
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cu ce a rămas Victor Ponta la partaj, după ce a divorțat de Daciana Sârbu? Iată declarația de avere
CANCAN.RO
Noua regulă pentru românii care nu locuiesc la ADRESA din buletin. Ce e obligatoriu să faci din ianuarie 2025 și de ce acte ai nevoie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe