- Home
- Coronavirus
- (19.05.2020, 11:37)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Venirea verii nu va opri pandemia Covid-19, spun cercetătorii
- Încălzirea in timpul verii nu va salva emisfera nordică de pandemia Covid-19
- Cercetărorii de la Princeton au stabilit că legătura dintre vreme şi COVID-19 este neglijabilă
Urmărește
972 afișări
Nu contati pe vară pentru a opri pandemia Covid-19, spun cercetătorii
Temperatura ridicată din timpul verii nu va pune capăt pandemiei Covid-19 în emisfera nordică, potrivit unui studiu al cercetătorilor de la Universitatea Princeton, publicat luni de revista Science. citată de LeFigaro.
Studiile efectuate în ultimele luni au stabilit o uşoară corelaţie între climă şi epidemie: cu cât este mai cald şi mai umed, cu atât virusul se va răspîndeşte mai greu. Dar, în ciuda acestor cercetări, nu s-a stabilit o legătură clară între temperatura exterioară şi Sars-Cov-2.
Studiul publicat în revista Science nu neagă că ar exista o corelaţie, dar, potrivit cercetătorilor americani, ar fi vorba doar de o legătură neglijabilă.
„Încălzirea vremii nu va încetini răspândirea virusului, în primele faze ale pandemiei", a declarat autorul principal al studiului, Rachel Baker, cercetător la Princeton.
Clima, în special umiditatea, joacă un rol important în răspândirea altor coronavirusuri şi a gripei însă în cazul Sars-Cov-2 trebuie ţinut cont de faptul că nu există imunitate colectivă. Asta înseamnă că ponderea populaţiei expusă riscului infectării este suficient de mare pentru a asigura progresia rapidă a pandemiei.
„Virusul se va răspândi rapid, indiferent de vreme”, a adăugat cercetătorul. În absenţa măsurilor de control sau a vaccinului, coronavirusul va contamina treptat o parte importantă a populaţiei, spun autorii acestui studiu. Abia după aceea ar putea deveni sezonier, la fel ca virusurile similare.
„Alte coronavirusuri umane cum ar fi răcelile, sunt foarte dependente de factorii sezonieri. În aceste cazuri, vârful epidemiei este atins în timpul iernii, în afara tropicelor", spune profesorul Bryan Grenfell. „Dacă noul coronavirus este si el sezonier, ne putem aştepta ca acesta să se transforme într-un virus de iarnă deoarece devine endemic”.
Echipa a modelat mai multe scenarii pentru Sars-Cov-2, pe baza a ceea ce s-a observat despre virusurile gripale şi două cunoscute coronavirusuri care provoacă răceli. Astfel, specialiştii au simulat ce s-ar putea întâmpla în mai multe regiuni ale globului, ce au temperaturi şi niveluri de umiditate diferite.
„Rezultatele arată că regiunile tropicale şi cele temperate trebuie să se pregătească pentru epidemii severe şi că temperaturile de vară nu vor stopa răspândirea infecţiilor”, concluzionează cercetătorii.
cunoscute coronavirusuri care provoaca raceli simuland ceea ce s-ar întâmpla în mai multe regiuni ale globului, sub diferite temperaturi şi niveluri de umiditate.
„Rezultatele noastre implică faptul că regiunile tropicale şi cele temperate trebuie să se pregătească pentru epidemii severe şi că temperaturile de vară nu vor stopa răspândirea infecţiilor”, concluzionează cercetătorii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Coronavirus în România LIVE UPDATE 19 mai: 11 noi decese au fost înregistrate azi / Am depăşit 10.000 de persoane vindecate
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36