- Home
- Coronavirus
- (20.10.2021, 08:40)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O nouă mutaţie a variantei Delta este supravegheată îndeaproape. Ţara în care a apărut
- Specialiştii supraveghează îndeaproape o nouă mutaţie a variantei Delta a coronavirusului, care ar putea provoaca un număr tot mai mare de infecţii.
- AY.4.2, pe care unii o numesc "Delta Plus", conţine mutaţii care ar putea oferi virusului avantaje de supravieţuire.
- Testele sunt în curs de desfăşurare pentru a înţelege cât de mare este ameninţarea pe care o poate reprezenta.
- Experţii spun că este puţin probabil ca acesta să ia amploare sau să treacă de vaccinurile actuale.
Urmărește
10063 afișări
O nouă mutaţie a variantei Delta este supravegheată îndeaproape. Ţara în care a apărut
Delta este varianta dominantă în Marea Britanie, dar ultimele date oficiale sugerează că 6% dintre cazurile de COVID-19 care au fost secvenţiate genetic sunt de un nou tip, potrivit BBC.
În prezent, nu este considerată o variantă îngrijorătoare, categorie atribuită variantelor şi nivelului de risc asociat acestora.
Există mii de tipuri diferite sau variante de coronavirus care circulă în întreaga lume. Viruşii suferă mutaţii în permanenţă, aşa că nu este surprinzător să vedem cum apar noi versiuni.
Delta a fost clasificată ca variantă îngrijorătoare în Marea Britanie în mai 2021, după ce a depăşit varianta Alpha pentru a deveni tipul dominant de COVID-19 în circulaţie. Dar în iulie 2021 experţii au identificat AY.4.2.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Această ramificaţie a Delta a crescut încet de atunci. Ea include unele mutaţii noi care afectează proteina spike, pe care virusul o foloseşte pentru a pătrunde în celulele noastre.
Până în prezent, nu există niciun indiciu că este considerabil mai transmisibilă ca urmare a acestor modificări, dar este un aspect pe care experţii îl studiază. Mutaţiile - Y145H şi A222V - au fost găsite în diverse alte linii de coronavirus de la începutul pandemiei.
Oamenii de ştiinţă verifică în mod constant dacă există noi modificări genetice pe care le suferă coronavirusul. Unele variante emergente sunt îngrijorătoare, dar multe sunt lipsite de consecinţe. Sarcina dificilă este de a le depista, urmări şi gestiona pe cele care ar putea conta.
Marea Britanie este un pionier în efectuarea acestor analize de laborator vitale, având peste un milion de teste efectuate până în prezent. Primul pas este de a detecta noi mutanţi care merită urmăriţi, cum ar fi această nouă ramificaţie - AY.4.2.
Apoi, dacă există o sugestie puternică că modificările genetice ar putea face virusul mai contagios, acesta este clasificat ca variantă în curs de investigare şi se fac mai multe verificări. În cazul în care devine mai clar că ar putea fi mai transmisibilă şi ar putea scăpa de o parte din imunitatea acumulată în urma infecţiilor sau vaccinurilor anterioare, sau ar putea provoca boli mai grave, aceasta este mutată în categoria de variantă îngrijorătoare. Aceasta este cea din care face parte Delta.
În acest stadiu, experţii nu cred că AY.4.2 are şanse să se răspândească - aşa că, în timp, s-ar putea să se stingă şi să iasă de pe lista de supraveghere.
„În acest stadiu aş spune să aşteptăm şi să vedem, să nu ne panicăm. S-ar putea să fie uşor, subtil mai transmisibil, dar nu este ceva absolut dezastruos, aşa cum am văzut anterior”, a spus Prof. Francois Balloux, director al Institutului de Genetică al University College London.
Câteva cazuri au fost identificate şi în SUA. Au existat câteva în Danemarca, dar noile infecţii cu AY.4.2 au scăzut de atunci.
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe