O ţară din Europa încă rezistă în faţa coronavirusului: Oamenii se bucură de soare, iar cluburile de noapte s-au deschis în această săptămână

Pentru un moment am putea chiar sa considerăm acest fapt ca un omagiu adus lui Albert Uderzo, care a murit în cursul săptămânii. Pentru că în Europa o ţară încă rezistă la epidemia de coronavirus: Suedia.

Urmărește
23252 afișări
Imaginea articolului O ţară din Europa încă rezistă în faţa coronavirusului: Oamenii se bucură de soare, iar cluburile de noapte s-au deschis în această săptămână

Sursa foto: Profimedia

După cum spune BBC într-un reportaj oamenii se bucură de soare la Stockholm iar familiile mănâncă îngheţată în Piaţa Mariatorget. În altă parte în oraş, cluburile de noapte s-au deschis în această săptămână ... Cum este posibil când ţara are aproape 3.500 de cazuri de coronavirus şi o sută de decese?

Departe de vecinii danezi care au limitat adunările la maximum zece persoane sau Marea Britanie care a intrat în izolare la începutul săptămânii, guvernul suedez a ales strategia de auto-responsabilitate. "Oficialii şi politicienii din domeniul sănătăţii publice încă speră să încetinească răspândirea virusului fără a fi nevoie de măsuri drastice", a declarat BBC. Există mai mult linii directoare decât reguli stricte, subliniind statul acasă dacă oamenii sunt bolnavi sau vârstnici, spalarea pe mâini, evitarea călătoriile neesenţiale, precum şi munca de acasă.

„Noi, care suntem adulţi, trebuie să fim exact aşa: adulţi. Nu răspândiţi panică sau zvonuri ", a declarat premierul Ştefan Löfven într-o intervenie televiziune în weekendul trecut. "Nimeni nu este singur în această criză, dar fiecare persoană are o responsabilitate grea", a adăugat el. Întrucât încrederea în autorităţile publice este ridicată în Suedia, acest lucru ar face ca locuitorii să respecte directivele voluntare. BBC subliniază şi un alt factor relevant: demografia. „Spre deosebire de gospodăriile multigeneraţionale din ţările mediteraneene, mai mult de jumătate din gospodăriile suedeze sunt alcătuite dintr-o singură persoană ceea ce reduce riscul de răspândire a virusului în familii”.

De asemenea, politicienii au spus că doresc să menţină cetatenii într-o sănătate fizică şi psihică bună, un alt motiv pentru care doresc să evite regulile care să-i ţină pe oameni închişi în casele lor. O strategie populară atât pentru oameni cât şi pentru companii. "Comunitatea de afaceri de aici crede cu adevărat că guvernul suedez şi abordarea suedeză sunt mai rezonabile decât în multe alte ţări", a declarat Andreas Hatzigeorgiou, CEO al Camerei de Comerţ din Stockholm. Cu toate acestea, autorităţile nu au exclus să fie nevoite să stabilească în viitor retenţia.

"Cred că oamenii sunt înclinaţi să asculte recomandările, dar în acest tip de situaţie critică, nu sunt sigur că acest lucru este suficient", a spus dr. Emma Frans, epidemiolog suedez, potrivit Slate. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici