OMS va investiga originile coronavirusului în Wuhan. O echipă de cercetători se va deplasa în ianuarie în China

  • O echipă formată din 10 oameni de ştiinţă internaţionali se va deplasa luna viitoare în oraşul chinez Wuhan.
  • Experţii vor investiga originile noului coronavirus.
  • Misiunea ar putea dura patru sau cinci săptămâni.
Urmărește
580 afișări
Imaginea articolului OMS va investiga originile coronavirusului în Wuhan. O echipă de cercetători se va deplasa în ianuarie în China
O echipă formată din 10 oameni de ştiinţă internaţionali se va deplasa luna viitoare în oraşul chinez Wuhan, primul epicentru al pandemiei de coronavirus, pentru a investiga originile Covid-19, a declarat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează BBC.
 
OMS a ales pentru această misiune oameni de ştiinţă din Danemarca, Regatul Unit, Olanda, Australia, Rusia, Vietnam, Germania, Statele Unite, Qatar şi Japonia, recunoscuţi în domeniile lor de expertiză.
 
Beijingul a fost reticent să accepte o anchetă independentă şi au fost necesare multe luni de negocieri pentru ca OMS să aiba acces la oraş.
 
Un biolog din echipa care se va deplasa la Wuhan a declarat agenţiei Associated Press că OMS nu încearcă să dea vina pe cineva, ci mai degrabă să prevină viitoarele focare.
 
"Într-adevăr nu este vorba despre găsirea unei ţări vinovate. Este vorba despre încercarea de a înţelege ce s-a întâmplat şi apoi pentru a vedea dacă, pe baza acestor date, putem încerca să reducem riscul în viitor," a declarat Fabian Leendertz de la Institutul german Robert Koch.
 
Dr. Leendertz a spus că scopul este de a afla când a început virusul să circule şi dacă acesta provine sau nu din Wuhan.
 
Misiunea ar putea dura patru sau cinci săptămâni, a adăugat el.
 
în primele zile ale epidemiei, virusul a fost urmărit la aşa-numita „piaţă umedă” din Wuhan, provincia Hubei, şi s-a sugerat că de aici a ajuns la oameni.
 
Dar experţii cred acum că s-ar putea să fi fost amplificat acolo.
 
Oamenii de ştiinţă cred, în general, că gazda iniţială a virusului a fost liliacul, însă animalul intermediar care a provocat contaminarea la om este încă necunoscut.
 
În aprilie, au apărut suspiciuni şi acuzaţii că virusul s-ar fi scurs dintr-un laborator din Wuhan.
 
Statele Unite, ţara cu cel mai mare număr de decese provocate de pandemie, au acuzat China că a încercat să ascundă focarul iniţial şi că OMS s-a pliat prea mult pe dorinţa autorităţilor chineze.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici