- Home
- Coronavirus
- (27.04.2020, 16:15)
- Magda Gheorghiţă , Eugenia Foarfecă
Pacienţii cu boli autoimune, sacrificaţi. Hidroxiclorochina stă în depozite şi e folosită doar pentru bolnavii cu Covid-19
- Donaţiile de hidroxiclorochină, folosite doar pentru Covid-19
- Românii cu boli autoimune aşteaptă cu săptămânile hidroxiclorochina în farmacii
- Dr. Cristian Băicuş: Studiile arată că nu este eficientă pentru SARS Cov-2, probabil o să fie abundenţă
Urmărește
2169 afișări
Pacienţii cu boli autoimune, sacrificaţi pentru Covid-19, hidroxiclorochina stă în depozite
Românii cu boli autoimune se confruntă în continuare cu lipsa hidroxiclorochinei din farmacii. Medicamentul, folosit şi în protocolul de tratament pentru Covid-19, există, teoretic, în depozite, însă pacienţii ajung greu la el. Iar stocurile din depozitele Unifarm pot fi folosite doar pentru Covid-19.
„Donaţiile de medicamente primite de Ministerul Sănătăţii în contextul actual au fost oferite de către companiile farmaceutice pentru distribuire şi utilizare în unităţile medicale care asigură asistenţa medicală pacienţilor cu Covid-19, în conformitate cu protocolul de tratament al infecţiei cu virusul SARS Cov-2 din 26.03.2020. Conform contractelor de donaţie încheiate, medicamentele vor fi distribuite şi donate exclusiv pentru tratarea pacienţilor cu Covid-19”, arată răspunsul Ministerului la solicitarea medicilor şi pacienţilor cu boli autoimune de a distribui medicamentul în spitalele care au în evidenţă aceşti bolnavi.
Oamenii depind de hidroxiclorochina păstrată în depozite. Alexandrina Sălăgean este din Câmpia Turzii şi este îngrijorată, pentru că tratamentul ei este pe cale de a se termina. Suferă de sindrom Sjogren şi vasculită şi, în lipsa hidroxiclorochinei are febră, erupţii cutanate, dureri articulare sau stare de greaţă
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Avertismentul lansat de premierul polonez Tusk: UE trebuie să se înarmeze pentru a „supravieţui” unei lumi incerte
-
Intrarea în Schengen şi deschiderea autostrăzilor de la Craiova la Paşcani încing piaţa de logistică
-
Consiliul UE adoptă recomandări pentru ţările în procedură de deficit excesiv, între care România
„Nu mi se pare normal. Practic, cei cu boli autoimune suntem sacrificaţi. Sunt îngrijorată, dacă o să mi se reactiveze boala nu o să pot să mă duc la spital pentru că sunt închise secţiile, tratament nu avem”, a mărturist tânăra pentru Mediafax.
Soluţia pe care o au pacienţii este să meargă cu reţeta la farmacie, care să îi sune atunci când vin medicamentele. În unele cazuri hidroxiclorochina ajunge în două zile, în altele în două săptămâni, termenul este variabil. Am sunat mai multe lanţuri de farmacii din Bucureşti, să vedem ce şanse avem să cumpărăm hidroxiclorochină. Unele aveau pe stoc, altele nu aveau nici măcar o perspectivă de a primi.
„Veniţi cu reţeta, dar nu ştiu cât durează. Nu ştiu în cât timp. Scanăm reţeta şi când vine vă sun. Dar nu ştiu dacă durează o săptămână, două zile, o lună. Momentan nu am primit nimic”, ne-a spus o farmacistă.
Medicul Cristian Băicuş, de la spitalul Colentina, are în evidenţă mai mulţi bolnavi care fac tratament cu hidroxiclorochină.
„Nu ştiu cum au reuşit să facă pacienţii mei, unii dintre e, rost, nu toţi. Probabil cum se făcea rost şi pe vremea lui Ceauşescu de carne. Majoritatea au reuşit câte zece tablete, câte 30. M-au întrebat dacă au cu ce să înlocuiască, le-am zis că nu au cu ce. Apar din ce în ce mai multe studii care arată că nu au niciun efect în infecţia cu SARS Cov-2. Bănuiesc că o să se regleze, că o să dea din ce în ce mai puţin pentru asta şi o să fie chiar o abundenţă”, ne-a spus medicul.
În timp ce compania care pune pe piaţă hidroxiclorochina în România şi care a şi donat medicamentele pentru tratamentul Covid-19 transmite că vor fi asigurate stocurile pentru cei cu boli autoimune, ele ajung greu la pacienţi. Aceştia speră că problemele vor dispărea atunci când hidroxiclorochina va fi produsă în România.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Micile detalii fac diferența. Ce să NU faci la un interviu de angajare
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: ”Riscurile de răspândire a unui virus în avion sunt aproape zero.” Care este cea mai bună armă împotriva coronavirusului
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Victor Ponta rupe tăcerea după ce s-a aflat că a divorțat de Daciana Sârbu: „Au avut prea mult de suferit toți din cauza…”
CANCAN.RO
Orașul din România în care ești AMENDAT cu 2.500 lei dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:23
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1064. Zelensky: Ucraina se va alătura NATO dacă Trump doreşte / Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace / Secretarul de Stat al SUA: Vrem să punem capăt războiului din Ucraina, astfel încât acesta să nu reînceapă peste 3-4 ani
-
astăzi, 14:20