Reputatul profesor francez Raoult pune sub semnul întrebării eficacitatea izolării

  • Infecţiologul din Marsilia se bazează pe un studiu spaniol care arată că cei care au lucrat în timpul izolării au fost mai puţin contaminaţi cu Covid-19 decât cei care au rămas acasă.
  • Cercetătorul se întreabă despre eficacitatea acestei măsuri în combaterea răspândirii bolii.
Urmărește
1203 afișări
Imaginea articolului Reputatul profesor francez Raoult pune sub semnul întrebării eficacitatea izolării

Reputatul profesor francez Raoult pune sub semnul întrebării eficacitatea izolării

Aflându-se mereu în contra-curent pe mai multe subiecte care privesc Covid-19, profesorul Didier Raoult ne invită să reflectăm asupra eficacităţii izolării în lupta împotriva bolilor infecţioase. Infecţiologul din fruntea IHU din Marsilia se bazează de această dată pe un studiu spaniol realizat de Ministerul Sănătăţii şi Institutul de Sănătate Carlos III, în colaborare cu Institutul Naţional de Statistică şi comunităţile autonome din Spania.

Cercetătorii au folosit un eşantion de 60.983 de persoane pentru a analiza anticorpii produşi împotriva Covid-19. Se dovedeşte că doar 5% din populaţie a dezvoltat anticorpi împotriva bolii. Spania, care a înregistrat 27.321 de morţi conform ultimelor cifre oficiale, este, aşadar, departe de a fi obţinut imunitatea colectivă.

 

Conform unei postări pe Twitter a Ministerului Sănătăţii din Spania, rezultatele primului stadiu al studiului arată că 5% din populaţie a dezvoltat anticorpi.

 

 

Dar datele care i-au atras atenţia profesorului Raoult se referă la rata seroprevalenţei în rândul aşa-numiţilor lucrători „esenţiali”, adică cei care au fost nevoiţi să meargă în continuare la munca în timpul izolării. Conform rezultatelor studiului, 5,3% dintre lucrătorii care şi-au părăsit casele au anticorpi, în timp ce acest procent se ridică la 6,3% în rândul celor care au muncit de acasa.

 

Într-o postare pe Twitter, profesorul afirmă că seroprevalenţa a 60.000 de persoane în Spania a revelat că printre lucrătorii activi, cei care exercită o profesie esenţială şi au continuat să iasă din case, au fost mai puţin contaminaţi de COVID-19 decât cei izolaţi.

"Cei care exercită o profesie esenţială şi care au continuat să iasă au fost mai puţin contaminaţi de Covid-19 decât cei izolaţi. Acest lucru trebuie să dea de gandit cu privire la izolare", conchide profesorul Didier Raoult.

Întrebarea care încă persistă este dacă cei care şi-au părăsit locuinţa pentru locul de muncă au dezvoltat o barieră epidemiologică suficient de puternică împotriva virusului pentru a deveni imuni la o posibilă infectare pe viitor.

În Franţa, activitatea cercetătorilor sugerează că izolarea a fost eficientă pentru a încetini răspândirea noului coronavirus. Potrivit unui studiu publicat de epidemiologii de la Şcoala de Studii Avansate în Sănătate Publică, transmis de Le Monde, această măsură drastică a permis ţării să evite peste 60.000 de decese suplimentare în spitale, încă din prima lună de izolare.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici