- Home
- Coronavirus
- (26.04.2021, 09:48)
- Mihaela Chirca
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Restricţiile în funcţie de tulpina COVID nu sunt posibile în România. Secvenţierea rămâne o problemă
- Alte state europene impun restricţii în funcţie de tulpinile COVID-19 din circulaţie
- Provincia Tirol s-a închis după ce au fost identificate multe cazuri cu tulpina africană
- Tulpina britanică e dominantă în România şi a fost identificată deja în toată ţara
Urmărește
370 afișări
COVID-19: Secvenţierea rămâne o problemă
Împrumutăm de la state europene doar ce ne convine, nu neapărat ce e mai eficient. În timp ce alţii iau decizii privind restricţiile în funcţie de tulpinile care se află în circulaţie, în România nici măcar nu ştim ce variante ale virusului SARS-CoV-2 circulă.
Gradul de secvenţiere este mult mai mare în alte state faţă de ţara noastră. Astfel, ei ştiu în ce zone ale ţării sunt prezente cu preponderenţă anumite tulpini. De exemplu, Austria a închis provincia Tirol după ce au fost identificate multe cazuri de infectare cu tulpina din Africa de Sud. Totuşi, nu au închis toată ţara.
La fel a ales să facă şi Franţa. A impus restricţii suplimentare doar în regiunile în care au fost depistate multe infectări cu tulpina africană de COVID-19.
În România se face secvenţiere în doar câteva centre din toată ţara şi numărul rămâne în continuare mic. Cele mai multe teste sunt analizate în privat, iar rezultatele arată că tulpina britanică este cea dominantă la noi, fiind răspândită deja în toată ţara. Au mai fost identificate cinci cazuri de infectatare cu tulpina africană şi două cu cea braziliană.
Companiile producătoare de vaccin au anunţat că serurile anti-COVID-19 sunt în continuare eficiente şi împotriva tulpinilor apărute. Un studiu recent pune însă la îndoială eficienţa serului de la Pfizer împotriva tulpinii şi mutaţiilor africane.
Îngrijorarea se mută acum spre tulpina indiană, după ce a fost descoperit primul caz din Europa.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Nicuşor Dan, uimit de rezultatul alegerilor: Vreau să înţeleg mecanismul
-
Lasconi: Promit că voi da totul pentru a mă ridica la aşteptările voastre
-
Cum explică PNL scorul dezastruos. Deputat: Guvernarea cu PSD ne-a costat, al doilea mandat al lui Iohannis ne-a îngropat
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe