Rusia testează vaccinul COVID-19 pentru animale domestice. Care vor fi primele vaccinate

  • Centrul Federal pentru Sănătatea Animalelor a început să dezvolte vaccinul în primăvara anului 2020, după ce autorităţile au stabilit că virusul ar putea fi transmis de la oameni la unele animale domestice.
  • Vaccinul rusesc pentru animale este potrivit pentru iepuri, nurci, pisici şi alte animale.
  • Rusia a devenit prima ţară care a acordat aprobarea pentru reglementarea unui vaccin uman - Sputnik V - în august şi este în curs de a-l distribui în toată ţara.
Urmărește
499 afișări
Imaginea articolului Rusia testează vaccinul COVID-19 pentru animale domestice. Care vor fi primele vaccinate

Rusia testează vaccinul COVID-19 pentru animale domestice. Care vor fi primele vaccinate

Rusia este aproape de finalizarea studiilor clinice pentru un vaccin COVID-19 pentru animale domestice şi se aşteaptă să înceapă procesul de aprobare a acestuia în februarie 2021, potrivit responsabilului în supravegherea securităţii agricole din Rusia.

Studiile clinice se vor încheia în ianuarie, iar procesul de aprobare va începe probabil la sfârşitul lunii februarie, a declarat pentru Reuters Yulia Melano, asistentă a şefului de supraveghere a siguranţei agricole, Rosselkhoznadzor.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la transmiterea virusului între oameni şi animale. Luna trecută, Danemarca a ordonat sacrificarea tuturor celor 17 milioane de nurci din fermele sale, după ce a ajuns la concluzia că o tulpină de virus transmisă de la oameni la nurcă a suferit mutaţii şi s-a răspândit la oameni.

Două cazuri de COVID-19 au fost înregistrate la pisici în Rusia, dar populaţia sa de nurcă nu a fost afectată, potrivit responsabilului în supravegherea securităţii agricole din Rusia.

Ivan Nesterov, şeful interimar al companiei de blană a statului Russian Sable, a declarat pentru postul de televiziune Zvezda, luna trecută, că Rusia testează un vaccin şi urmează să îşi vaccineze toate nurcile, odată cu finalizarea procesului.

Comerţul global cu blănuri, în valoare de peste 22 de miliarde de dolari pe an, se îndepărtează de decizia Danemarcei de a ucide milioane de nurci de fermă.

Îngrijorările legate de lipsa bruscă de blănuri de nurcă au ridicat preţurile cu până la 30% în Asia, spune Federaţia Internaţională pentru Blănuri (IFF).

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici