- Home
- Coronavirus
- ARAD, (09.03.2021, 10:39)
- Cosmin Pirv
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Şeful DSP Arad propune Ministerului Sănătăţii testarea în masă în zona industrială a oraşului, „inima economiei unui judeţ”
- Şeful DSP Arad, Horea Timiş, a propus Ministerului Sănătăţii aprobarea unui proiect prin care să se realizeze testarea în masă în zona industrială a oraşului.
- Acesta susţine că metodologia după care se fac testările este greşită.
Urmărește
258 afișări
Şeful DSP Arad propune Ministerului Sănătăţii testarea în masă în zona industrială a oraşului
„Săptămâna trecută am depus la MS un proiect prin care dorim să se aprobe să facem pooling (testare în masă 1/5/10) în zona industrială, pe programul naţional, într-un proiect pilot”, a scris Horea Timiş, şeful DSP Arad pe pagina lui de Facebook.
Acesta susţine că zonele industriale trebuie protejate.
„Acolo sunt majoritatea salariaţilor activi, acolo are loc cea mai mare mişcare în comunitate - din judet şi spre judeţ. Zona industrială reprezintă inima economiei unui judeţ, de acolo vin taxele şi impozitele şi salariile, astfel încât economia trebuie să funcţioneze. În toată perioada pandemiei am avut cele mai intense controale pe mijloacele de transport, împreună cu colegii noştri de la poliţie.. şi a fost bine. În Arad nu ne-am confruntat cu probleme majore, cum s-a întâmplat în alte parcuri industriale din ţară. Din nou vom intensifica această activitate cu rol preventiv”, a mai scris Timiş pe pagina de socializare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Avion doborât de Rusia sau un simplu accident? Care sunt teoriile contradictorii din spatele tragediei aviatice din Kazahstan
-
AUR a sesizat Consiliul Concurenţei cu privire la tranzacţia de vânzare a E.ON Energie România
-
Noi violenţe în Siria, în zona în care locuiesc mulţi membri ai sectei alawite a lui Assad
-
Suceava. O cisternă a luat foc, în urma unui accident rutier. Patru persoane rănite
Acesta mai spune că s-a gândit să facă şi un laborator special pentru zona industrială sau o soluţie IT de monitorizare a contacţilor în companii.
„Tot timpul am ţinut un dialog cu zona industrială pentru fiecare situaţie în parte şi am prioritizat anchetele epidemiologice. Am discutat - ori la sediul DSP, ori la sediul companiei - fiecare problema apărută. Ne-am gândit să facem şi un laborator special pentru zona industrială dar... birocraţia este aşa de mare încât orice proiect moare în faşă şi când o instituţie se aproprie prea mult de privat, apar idei prin alte instituţii. Ne-am gândit să implementăm cu IT-işti din privat soluţii IT de monitorizare a contacţilor în companii, astfel încât atunci când ai un pozitiv să ai instant traseul şi contactii direcţi... dar birocraţia şi legislaţia ucid orice urmă de inovaţie într-o instituţie şi mai bine nu faci nimic decât să încerci să schimbi ceva. Birocraţia este ceva de neimaginat şi este creată doar ca să nu poţi să faci nimic. Nu poţi să primeşti - pe instituţie - bani de la MS pentru proiecte, dar nu poţi să primeşti nici de la companii...”, mai susţine şeful DSP Arad.
El crede că până la urmă şi proiectul cu testarea în zonele industriale va fi aprobat.
„Noi, Aradul, am fost tot timpul pioneri în iniţiative pentru că am fost primul judeţ lovit în plin de valul unul. Când am testat centrele de bătrâni nici măcar nu era legislaţie pentru aşa ceva, apoi, după câteva luni, s-a introdus obligativitatea. Aşa se întâmplă şi cu <presiunea> de a digitaliza vama şi uite că, după ce am fost <certaţi> deja, se lucrează. Şi e foarte bine că se întâmplă lucruri. Aşa se va întâmplă şi în zona industrială - suntem primii care am solicitat şi o să se aprobe, firesc, cândva... Cândva, aşa va fi şi cu schimbarea de mentalitate, de legislaţie... doar că fiecare zi contează... şi birocraţia ucide vieţi până la urmă, vieţi ce pot fi salvate... iar lucrurile in Romania funcţionează încet şi foarte încet în instituţii. Este nevoie de o revoluţie legislativă în instituţiile publice. La noi, dacă inovezi parcă eşti pedepsit, în alte ţări măcar primeşti o diplomă dacă ai o idee”, a mai scris Horea Timiş.
Acesta susţine că metodologia după care se fac testările este greşită.
„500 de pozitivi din 6000 de teste doar la Arad, arată fff clar că nu testăm corect. Risipa este imensă. De fapt metodologia după care testăm este greşită. Nu testăm acolo unde trebuie să testăm, nu testăm acolo unde este nevoie să testăm”, a mai scris şeful DSP Arad, într-o altă postare.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Autoritățile franceze au salvat de Crăciun peste 100 de persoane care încercau să traverseze spre Marea Britanie
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Vreţi să trăiţi mai mult? 6 sfaturi esenţiale de la un specialist care spune că şi-a „întinerit” vârsta cu 20 de ani
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe