- Home
- Coronavirus
- (16.12.2021, 15:27)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Simptomele Omicron diferă mult de tulpina Delta: este ca o răceală normală, fără pierderea mirosului
Un studiu încearcă să explice de ce varianta se răspândeşte rapid în întreaga lume şi de ce este mai puţin severă decât mutaţiile care au precedat-o. Noua mutaţie, de 70 de ori mai rapidă decât Delta la bronhii, dar mai lentă la plămâni
Urmărește
16577 afișări
Simptomele Omicron diferă mult de tulpina Delta: este ca o răceală normală, fără pierderea mirosului
Varianta Omicron se răspândeşte de 70 de ori mai repede în bronhii decât versiunea originală a coronavirusului şi mutaţia sa Delta. Dar, odată ce ajunge la plămâni, răspândirea versiunii Omicron este de 10 ori mai mică decât la Delta. Rezultatele au fost descoperite la Universitatea din Hong Kong, într-un studiu care ar putea explica de ce Omicron se răspândeşte rapid în întreaga lume şi de ce este chiar mai puţin grav decât mutaţiile care l-au precedat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Bronhiile sunt cele două „tuburi” care leagă traheea de plămâni şi prin care trec oxigenul care intră şi dioxidul de carbon care iese. Fluxul continuu şi tusea favorizează răspândirea virusului în mediul extern şi explică numărul mare actual de infecţii. Rata mai lentă de difuzie a lui Omicron în ţesutul pulmonar sună ca o veste bună, dar dr. Michael Chan Chi-wai, şeful echipei de cercetare, a cerut prudenţă. „Agravarea bolii este determinată nu numai de viteza cu care se replic virusul, ci şi de răspunsul imunitar al organismului: dacă sistemul imunitar intră în exces poate provoca o furtună mortală”, spune specialistul.
„Prin infectarea multor mai mulţi oameni - a spus savantul pentru Guardian - un virus foarte infecţios poate provoca boli şi moarte în cantităţi mai mari, chiar dacă virusul poate fi mai puţin patogen. Dacă luăm în considerare faptul că Omicron poate scăpa parţial de protecţia vaccinurilor şi a infecţiilor anterioare, este probabil ca ameninţarea generală a noii variante să fie foarte semnificativă”.
Crezi că eşti răcit? Fă un test!
Între timp, un alt om de ştiinţă, profesorul Tim Spector, care se ocupă de aplicaţia Zoe pentru monitorizarea simptomelor Covid în Marea Britanie, invită persoanele care cred că sunt răcite să facă un test. Omicron are iniţial aceleaşi simptome ca şi cea mai frecventă boală sezonieră: dureri de cap, strănut, secreţii nazale, dureri în gât şi oboseală.
Noua variantă nu mai provoacă simptomele mutaţiilor care au precedat-o şi anume pierderea mirosului, febră şi tuse. „În Londra, unde epidemia este mai răspândită - a spus Spector - este mult mai probabil ca dacă strănuţi să ai Covid Omicron decât o răceală”.
Potrivit unui studiu de 78.000 de cazuri de Omicron în Africa de Sud, riscul de a ajunge în spital a fost cu 29% mai mic decât Covid-ul original şi cu 23% mai mic decât Delta, tot datorită vaccinurilor. Mai puţine persoane au apelat la terapie intensivă, cu doar 5% din cazuri, comparativ cu 22% dintre pacienţii Delta.
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe