STUDIU. Cât timp rămân în sânge anticorpii care neutralizează Covid-19

  • Anticorpii rămân în sânge indiferent de gravitatea bolii, de vârsta pacienţilor sau de prezenţa altor patologii.
  • Studiul a fost realizat de Unitatea de Evoluţie şi Transmisie Virală a Spitalului San Raffaele, în colaborare cu cercetători de la Institutul de Cercetare a Diabetului din aceeaşi unitate
  • Cercetarea a fost realizată pe un eşantion de 162 de pacienţi pozitivi la SARS-CoV-2.
Urmărește
2264 afișări
Imaginea articolului STUDIU. Cât timp rămân în sânge anticorpii care neutralizează Covid-19

STUDIU Anticorpii care neutralizează Covid-19 rămân în sânge cel puţin opt luni după infectare

Anticorpii care neutralizează Covid-19 rămân în sânge cel puţin opt luni după infectare, potrivit unui studiu italian publicat marţi, 11 mai şi preluat de Le Figaro.
 
Această observaţie este valabilă „indiferent de gravitatea bolii, de vârsta pacienţilor sau de prezenţa altor patologii,” conform acestui studiu realizat de prestigiosul spital San Raffaele din Milano în colaborare cu Institutul Superior din Santé (ISS), organismul care acordă consultanţă guvernului în probleme de sănătate publică.
 
„Prezenţa anticorpilor, deşi scade în timp, este foarte persistentă: la opt luni de la diagnostic, doar trei pacienţi din cei 162 urmăriţi (dintre care 29 au murit) nu au mai răspuns pozitiv la testul de anticorpi,” au explicat într-o declaraţie comună San Raffaele şi ISS. În plus, prezenţa timpurie a acestor anticorpi este „fundamentală pentru a combate cu succes infecţiile: cei care nu reuşesc să-i producă în primele două săptămâni după contagiune prezintă un risc mai mare de a dezvolta forme severe de Covid-19”.
 
Acest studiu a fost realizat de Unitatea de Evoluţie şi Transmisie Virală a Spitalului San Raffaele, în colaborare cu cercetători de la Institutul de Cercetare a Diabetului din aceeaşi unitate, care au dezvoltat un test specific pentru anticorpi, utilizând tehnici deja utilizate pentru studiul anticorpilor implicat în răspunsul autoimun la baza diabetului de tip 1. Datorită tehnicilor deja utilizate pentru studiul vaccinurilor anti-HIV, cercetătorii de la San Raffaelle şi ISS au dezvoltat, de asemenea, o nouă metodă de evaluare a anticorpilor care neutralizează SARS-CoV -2.
 
Studiul, publicat marţi în Nature Communications, a făcut posibilă „cartografierea într-un mod aproape exhaustiv a evoluţiei în timp a răspunsului anticorpului la Covid-19,” estimează ISS şi San Raffaele. 
 
Cercetarea a fost realizată pe un eşantion de 162 de pacienţi pozitivi la SARS-CoV-2 (67% bărbaţi, vârstă medie: 63 ani) care s-au prezentat la camera de urgenţă de la San Raffaele în timpul primului val al pandemie din Italia. Primele probe de sânge au fost colectate în momentul diagnosticului, în martie-aprilie 2020, ultimele la sfârşitul lunii noiembrie 2020, 57% suferind de o altă patologie decât Covid în momentul diagnosticului. Cele mai frecvente au fost hipertensiunea (44%) şi diabetul (24%).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici