- Home
- Coronavirus
- (10.08.2020, 12:05)
- , Tatiana Beliuta
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Studiu. Cercetătorii americani au testat 14 măşti – Tipul de mască care a obţinut cele mai slabe rezultate
- Aceştia au suprins viteza cu care se răspândesc picăturile respiratorii dacă nu foloseşti o mască.
- Cele mai eficiente măşti s-au dovedit a fi cele profesionale, destinate personalului medical.
- Un rezultat satisfăcător au avut şi măştile de bumbac.
Urmărește
7559 afișări
Studiu. Cercetătorii americani au testat 14 măşti – Tipul de mască care a obţinut cele mai slabe rezultate
În toamnă s-ar putea redeschide şcolile, aşadar, ar trebui să ştii ce măşti îţi protejează copilul cel mai puţin. Prin urmare, un grup de cercetători de la Duke University a creat o tehnică simplă pentru a analiza eficacitatea mai multor măşti care au devenit un accesoriu indispensabil.
În studiul publicat vineri, cercetătorii de la departamentul de fizică al universităţii au demonstrat că o metodă simplă care implică un laser şi un telefon mobil, poate evalua eficienţa măştilor prin studierea picăturilor respiratorii eliminate în timpul unei discuţii, scrie CNN.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Gala ZF 26 de ani. Gerard Baker, bancher, jurnalist, editor global WSJ: Alegerea lui Trump în SUA reprezintă un moment transformaţional prin care ordinea mondială liberală este răsturnată. Ce înseamnă votul pentru Trump pentru Europa, pentru România şi pentru războiul din Ucraina?
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
„Folosim o cutie neagră, un laser şi o cameră foto”, a declarat Martin Fischer, unul dintre autorii studiului. "Fasciculul laser este extins vertical pentru a forma o foaie subţire de lumină, prin găurile din stânga şi din dreapta cutiei", adaugă cercetătorul.
În faţa cutiei este o gaură prin care vorbeşte un posibil infectat cu Covid. Camera telefonului mobil este amplasată pe partea din spate a cutiei a suprins momentul în care picăturile respiratorii sunt împrăştiate în toate direcţiile. Asta se întâmplă atunci când nu porţi o mască de protecţie.
Cercetătorii au testat 14 măşti care sunt disponibile pe piaţă, inclusiv o mască N95 montată profesional. În prima fază, testul a fost efectuat cu un vorbitor fără mască, apoi cu mască. Fiecare mască a fost testată de 10 ori.
Rezultatul? Cea mai eficientă mască s-a dovedit a fi cea profesională, de tipul N95. Măştile chirurgicale clasice, cu trei straturi şi măştile de bumbac, confecţionate în casă, au avut un rezultat satisfăcător. Potrivit cercetătorilor, cele mai ineficiente sunt măştile sportive.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe