- Home
- Coronavirus
- (29.09.2020, 22:03)
- Beatrice Dumitru
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Studiu: Testul obişnuit de sânge care îţi poate spune cât de severă este infectarea cu noul coronavirus
- Un studiu recent sugerează că o componentă standard a testelor de sânge de rutină poate servi ca un predictor util al severităţii COVID-19 şi al riscului de mortalitate, potrivit Fox News.
- Un indice RDW crescut este un semnal al creşterii riscului de mortalitate. De asemenea, alţi cinci biomarkeri sunt asociaţi cu severitatea infectării cu coronavirus: proteina C reactivă (CRP), produşii de degradare a fibrinei (D-dimer), citokine (IL-6), lactat dehidrogenaza (LDH) şi feritina.
- Studiul evidenţiază importanţa intervenţiei timpurii în cazul pacienţilor cu risc.
Urmărește
7195 afișări
Un studiu recent sugerează că o componentă standard a testelor de sânge de rutină poate servi ca factor de predicţie a severităţii infectării cu COVID-19 şi a riscului de mortalitate.
Lăţimea distribuţiei celulelor roşii din sânge (RDW) măsoară variaţia volumului celulelor roşii din sânge. Un indice RDW crescut este un semnal al creşterii riscului de mortalitate din cauza unei serii de probleme de sănătate care cuprinde boli de inimă, boli pulmonare, gripă şi cancer, se afirmă în studiul publicat în JAMA Network Open. „Deşi încă nu a fost stabilit un mecanism cert al creşterii RDW”, autorii au ajuns totuşi la concluzia că această componentă a sângelui ar putea oferi pacientului o evaluare a riscului în cazul infectării cu COVID-19, potrivit Fox News.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
Studiile anterioare au examinat alţi biomarkeri din sânge pentru a evalua severitatea bolii COVID-19. Un studiu întreprins de Universitatea George Washington a indicat cinci biomarkeri asociaţi cu severitatea coronavirusului: proteina C reactivă (CRP), produşii de degradare a fibrinei (D-dimer), citokine (IL-6), lactat dehidrogenaza (LDH) şi feritina.
În studiul de faţă autorii au scris că „RDW crescut la internare şi creşterea RDW în timpul spitalizării au fost asociate cu creşteri semnificative, din punct de vedere statistic, ale riscului de mortalitate”.
Riscul de mortalitate a fost de 11% la pacienţii cu RDW normal şi de 31% la pacienţii cu RDW crescut. (Un RDW crescut este definit ca fiind peste 14,5%.)
Cercetătorii de la Spitalul General din Massachusetts au studiat 1.641 de adulţi cu COVID-19 admişi în patru spitale din Boston între 4 martie şi 28 aprilie. Asocierea dintre creşterea riscului de mortalitate şi creşterea RDW a fost menţinută chiar şi după luarea în considerare a factorilor de vârstă, rasă, etnie şi a comorbidităţilor comune.
Cercetătorii au declarat că sunt necesare studii suplimentare în etapele incipiente ale bolii pentru a vedea „cât de rapid poate evolua RDW înainte de spitalizare”. Cu toate acestea, studiul subliniază importanţa „intervenţiei timpurii şi agresive” în cazul pacienţilor cu risc şi a unei gestionări optime a resurselor spitaliceşti.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe