- Home
- Coronavirus
- (18.05.2021, 10:01)
- Beatrice Dumitru
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU. Vaccinurile Pfizer şi Moderna, eficiente împotriva variantei de coronavirus descoperită în India
- Studiul de laborator a fost realizat de Şcoala de Medicină NYU Grossman şi NYU Langone Center şi este considerat preliminar.
- Cercetător: „Ceea ce am constatat este că anticorpii vaccinului sunt puţin mai slabi faţă de aceste variante.”
Urmărește
1701 afișări
STUDIU. Vaccinurile Pfizer şi Moderna, eficiente împotriva variantelor de coronavirus descoperite în India
Vaccinurile Pfizer şi Moderna anti-Covid ar trebui să rămână extrem de eficiente împotriva a două variante identificate pentru prima dată în India, potrivit noilor cercetări efectuate de oamenii de ştiinţă din SUA.
Studiul de laborator a fost realizat de Şcoala de Medicină NYU Grossman şi NYU Langone Center şi este considerat preliminar, deoarece nu a fost încă publicat într-un jurnal, înainte de a fi evaluat de colegi, notează Yahoo News.
„Ceea ce am constatat este că anticorpii vaccinului sunt puţin mai slabi în faţa acestor variante, dar nu suficient încât să credem că ar avea un efect mare asupra capacităţii de protecţie a vaccinurilor," a declarat autorul principal al studiului, Nathaniel "Ned Landau.”
Cercetătorii au luat mai întâi sânge de la persoanele care au fost vaccinate cu unul dintre cele două vaccinuri, principale utilizate în Statele Unite (aproximativ 150 de milioane de americani le-au primit).
Apoi au expus aceste probe la un virus sintetic cu mutaţii particulare ale variantelor B.1.617 şi B.1.618, ambele identificate pentru prima dată în India. Acest amestec a fost apoi pus în contact cu celulele cultivate în laborator, pentru a observa câte ar fi infectate.
Particulele de pseudovirus proiectate conţineau o enzimă numită luciferază. Adăugarea acestuia la pseudovirus face posibilă identificarea numărului de celule infectate, pe baza măsurătorilor de lumină.
În general, pentru varianta B.1.617, cercetătorii au descoperit o reducere de aproape patru ori a cantităţii de anticorpi neutralizanţi, proteine în formă de Y pe care sistemul imunitar le creează pentru a opri agenţii patogeni de la invadarea celulelor. Pentru varianta B.1.618, reducerea a fost de aproximativ trei ori.
„Unii anticorpi nu mai funcţionează împotriva variantelor, dar sunt încă mulţi dintre aceştia care funcţionează. Sunt destui care îşi fac treaba, încât credem că vaccinurile vor rămâne extrem de eficiente," a adăugat Nathaniel Landau.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Valdimir Putin se confruntă cu o revoltă a armatei, deoarece „comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Valeriu Gheorghiţă: Începe vaccinarea anti-COVID-19 în spitale. Ce seruri vor fi folosite
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez dezvăluie „dificultățile” pe care le întâmpină ca părinte care are gemeni: „Vrei să dai tot ce ai mai bun pentru ei. Vrei să îi ridici”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe