STUDIU. Vaccinurile Pfizer şi Moderna, eficiente împotriva variantei de coronavirus descoperită în India

  • Studiul de laborator a fost realizat de Şcoala de Medicină NYU Grossman şi NYU Langone Center şi este considerat preliminar.
  • Cercetător: „Ceea ce am constatat este că anticorpii vaccinului sunt puţin mai slabi faţă de aceste variante.”
Urmărește
1702 afișări
Imaginea articolului STUDIU. Vaccinurile Pfizer şi Moderna, eficiente împotriva variantei de coronavirus descoperită în India

STUDIU. Vaccinurile Pfizer şi Moderna, eficiente împotriva variantelor de coronavirus descoperite în India

Vaccinurile Pfizer şi Moderna anti-Covid ar trebui să rămână extrem de eficiente împotriva a două variante identificate pentru prima dată în India, potrivit noilor cercetări efectuate de oamenii de ştiinţă din SUA.
 
Studiul de laborator a fost realizat de Şcoala de Medicină NYU Grossman şi NYU Langone Center şi este considerat preliminar, deoarece nu a fost încă publicat într-un jurnal, înainte de a fi evaluat de colegi, notează Yahoo News.
 
„Ceea ce am constatat este că anticorpii vaccinului sunt puţin mai slabi în faţa acestor variante, dar nu suficient încât să credem că ar avea un efect mare asupra capacităţii de protecţie a vaccinurilor," a declarat autorul principal al studiului, Nathaniel "Ned Landau.”
 
Cercetătorii au luat mai întâi sânge de la persoanele care au fost vaccinate cu unul dintre cele două vaccinuri, principale utilizate în Statele Unite (aproximativ 150 de milioane de americani le-au primit).
 
Apoi au expus aceste probe la un virus sintetic cu mutaţii particulare ale variantelor B.1.617 şi B.1.618, ambele identificate pentru prima dată în India. Acest amestec a fost apoi pus în contact cu celulele cultivate în laborator, pentru a observa câte ar fi infectate.
 
Particulele de pseudovirus proiectate conţineau o enzimă numită luciferază. Adăugarea acestuia la pseudovirus face posibilă identificarea numărului de celule infectate, pe baza măsurătorilor de lumină.
 
În general, pentru varianta B.1.617, cercetătorii au descoperit o reducere de aproape patru ori a cantităţii de anticorpi neutralizanţi, proteine ​​în formă de Y pe care sistemul imunitar le creează pentru a opri agenţii patogeni de la invadarea celulelor. Pentru varianta B.1.618, reducerea a fost de aproximativ trei ori.
 
„Unii anticorpi nu mai funcţionează împotriva variantelor, dar sunt încă mulţi dintre aceştia care funcţionează. Sunt destui care îşi fac treaba, încât credem că vaccinurile vor rămâne extrem de eficiente," a adăugat  Nathaniel Landau. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici