- Home
- Coronavirus
- BUCUREŞTI, (16.02.2021, 07:55)
„Subepidemie” în pandemie. Institutul Superior de Sănătate italian cere înăsprirea măsurilor anti Covid-19
- Institutul Superior de Sănătate italian cere înăsprirea măsurilor anti-Covid, din cauza tulpinii britanice care circulă în întreaga Italia.
- Virusologii cred că varianta britanică va deveni dominantă în scenariul italian şi european în următoarele săptămâni.
Urmărește
2297 afișări
Virusologii o numesc o „subepidemie” în pandemie şi recomandă intervenţie urgentă pentru a încetini răspândirea tulpinii britanice, conform Corriere della Sera.
Pe lângă restricţiile naţionale, ei consideră că trebuie impuse şi unele locale, acolo unde transmisibilitatea este mai mare.
Virusologii vorbesc despre un studiu făcut pe 4 şi 5 februarie, în 16 regiuni şi provincii autonome, care arată că tulpina britanică „prezintă o transmisibilitate mai mare şi se suspectează, de asemenea, că poate fi asociată cu o virulenţă mai mare”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Schimbare majoră în învăţământul liceal din România. Ministerul Educaţiei transferă către şcoli şi elevi decizia privind numărul de ore pentru fiecare materie
-
„Moment istoric”. Gazul rusesc a fost înlocuit cu gaz european în Transnistria. Liderul separatist de la Tiraspol i-a mulţumit Ursulei von der Leyen
-
România pierde surprinzător în faţa Bulgariei şi retrogradează în Cupa Davis
Rezultatele analizate în 82 de laboratoare arată că tulpina „este răspândită în 88% din regiunile care participă la studiu”. Estimarea prevalenţei este stabilită la 17,8%, cu o mare variabilitate între regiuni.
Pe scurt, difuzia pe teritoriul naţional nu este omogenă, însă acest aspect pare a fi temporar şi depinde de data în care tulpina a pătruns în diferite zone. De exemplu, varianta a fost identificată mai devreme în Abruzzo şi Umbria, regiunile ajungând în zona roşie în câteva zile. Este de presupus, astfel, că tulpina britanică „va deveni dominantă în scenariul italian şi european în următoarele săptămâni”.
La varianta britanică, vaccinurile autorizate funcţionează, în timp ce la mutaţiile braziliene şi sud-africane există mai multe îndoieli şi probleme.
Din acest motiv, Institutul Superior de Sănătate italian susţine că în Italia, unde „vaccinarea celor mai fragile categorii de populaţie se desfăşoară rapid, dar nu a ajuns încă la o acoperire suficientă, răspândirea variantelor cu o transmisibilitate mai mare poate avea un impact semnificativ dacă nu sunt adoptate măsuri adecvate".
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Cât costa acum 25 de ani un apartament din Cluj care se vinde cu 150.000 de euro acum. Suma era incredibil de mică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe