- Home
- Coronavirus
- (11.03.2021, 14:30)
- Beatrice Dumitru
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
UE a prelungit mecanismul de control al exporturilor de vaccinuri anti-Covid. Acesta trebuia să se încheie la sfârşitul lunii martie
- Bruxelles-ul vrea să păstreze controlul asupra exporturilor de vaccinuri în afara Uniunii.
- Comisia Europeană a anunţat extinderea mecanismului, permiţând statelor membre să păstreze controlul asupra transporturilor de doze în străinătate.
- La începutul lunii martie, Italia a fost prima ţară care a folosit mecanismul, opunându-se exportului de 250.700 de doze de vaccin AstraZeneca.
Urmărește
135 afișări
Bruxelles-ul vrea să păstreze controlul asupra exporturilor de vaccinuri în afara Uniunii. Joi, Comisia Europeană a anunţat extinderea mecanismului, permiţând statelor membre să păstreze controlul asupra transporturilor de doze în străinătate, relatează Le Figaro.
Acest mecanism a fost anunţat la sfârşitul lunii ianuarie de către Bruxelles. AStfel, orice transport de vaccinuri în afara UE are nevoie de autorizaţii prealabile din partea statelor membre şi urma să rămână în vigoare cel puţin „până la sfârşitul lunii martie 2021”. Aceste norme se aplică laboratoarelor cu care Uniunea a încheiat contracte de cumpărare în avans, pentru a se asigura ca acestea îşi îndeplinesc obligaţiile contractuale înainte de a furniza doze în străinătate.
Autorizaţia de export se acordă „în măsura în care volumul exporturilor produselor menţionate nu este de natură să constituie o ameninţare la furnizarea continuă de vaccinuri necesare pentru îndeplinirea contractelor de cumpărare în avans, între Uniune şi producătorii de vaccinuri”, specifică textul reglementării. Procedura nu se aplică exporturilor legate de „urgenţe umanitare” sau celor legate de Covax, permiţând livrarea dozelor către ţările în curs de dezvoltare.
"Ne aşteptăm ca firmele cu care am semnat un contract să îşi îndeplinească obligaţiile faţă de cetăţenii Uniunii", a declarat comisarul european pentru sănătate, cipriota Stella Kyriakides.
La începutul lunii martie, Italia a fost prima ţară care a folosit mecanismul, opunându-se exportului de 250.700 de doze de vaccin AstraZeneca. Decizia a venit de la Roma, cu sprijinul Bruxelles-ului.
Procedura nu prevede căi de atac specifice la care AstraZeneca ar putea face apel în cazul unui litigiu, ci doar cele prevăzute de legislaţia europeană.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Peste 58.000 de persoane au fost programate pentru vaccinul Moderna în ultimele 24 de ore
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe