- Home
- Coronavirus
- (18.02.2021, 16:07)
- Beatrice Dumitru
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un studiu realizat în staţiunea de schi Ischgl, din Austria, arată cât de mult durează imunitatea împotriva coronavirusului
- Un studiu a arătat că marea majoritate a oamenilor care au participat la cercetare au rămas imuni cel puţin opt luni de la contractarea virusului.
- La studiu au participat peste 900 de persoane, rezidenţii din staţiunea de schi Ischgl, locul celui mai grav focar de coronavirus din Austria.
- Universitatea de Medicină din Innsbruck a efectuat un studiu în aprilie care a constatat că 42% din populaţia din Ischgl avea anticorpi împotriva virusului.
Urmărește
9586 afișări
Foto: Profimedia
Un studiu la care au pariticpat rezidenţii din staţiunea de schi Ischgl, locul celui mai grav focar de coronavirus din Austria, a arătat că marea majoritate a oamenilor au rămas imuni cel puţin opt luni de la contractarea virusului, au declarat joi oamenii de ştiinţă care l-au efectuat, relatează Reuters.
Descoperirile oferă mai multe informaţii despre cât durează imunitatea după infectare şi sugerează, de asemenea, că imunitatea în masă poate începe mai devreme decât se credea anterior, a spus echipa care a realizat studiul.
Principala Agenţie de Sănătate Publică din Austria, AGES, consideră că focarul de la Ischgl, în urma căruia mii de oameni din toată Europa au fost infectaţi, a început în februarie anul trecut, înainte ca primele cazuri din Austria să fie detectate.
Universitatea de Medicină din Innsbruck a efectuat un studiu în aprilie care a constatat că 42% din populaţia din Ischgl avea anticorpi împotriva virusului. Un studiu de urmărire, efectuat în noiembrie şi publicat joi, a constatat că marea majoritate a celor care aveau anticorpi în primul studiu îi aveau şi în cel de-al doilea.
"La aproape 90% dintre cei care au fost testat seropozitiv în aprilie, anticorpii au putut fi detectaţi şi în noiembrie", a declarat virusologul Dorothee van Laer, unul dintre oamenii de ştiinţă care au efectuat studiul, într-un comunicat.
„În ciuda unei uşoare scăderi a concentraţiei de anticorpi, putem...spune că imunitatea este relativ stabilă”, a adăugat ea.
Studiul a implicat puţin peste 900 de persoane, dintre care 801 au participat la prima cercetare efectuată în aprilie.
Universitatea a declarat că studiul său este unul dintre cele mai ample de acest gen şi pe una dintre cele mai lungi perioade, ajutând la aflarea răspunsului la întrebarea referitoare la cât durează imunitatea după infectare.
De asemenea, sugerează că imunitatea în masă ar putea fi atinsă mai devreme decât se credea anterior, deoarece Ischgl a avut un al doilea val de infecţii mult mai mic în noiembrie faţă de alte localităţi din regiune.
„Se pare că această situaţie a imunităţii, aflată undeva între 40 şi 50% (din populaţie) în noiembrie...de fapt a protejat populaţia de infecţii”, a declarat van Laer.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
COMENTARIU Lelia Munteanu: Uzurpatorul
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Coronavirus 18 februarie. Situaţia pe judeţe. Veşti bune de la un judeţ. Care sunt regiunile cu cele mai multe cazuri noi
Citește și: Problema rapelului: Doi cercetători recomandă o întârziere în administrarea celei de-a doua doze de vaccin Pfizer
Citește și: Germania refuză vaccinarea cu serul AstraZeneca
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 11:12
Războiul din Ucraina. Rusia anunţă că a doborât 42 de drone ucrainene în timpul nopţii
-
astăzi, 11:00