Un studiu realizat în staţiunea de schi Ischgl, din Austria, arată cât de mult durează imunitatea împotriva coronavirusului

  • Un studiu a arătat că marea majoritate a oamenilor care au participat la cercetare au rămas imuni cel puţin opt luni de la contractarea virusului.
  • La studiu au participat peste 900 de persoane, rezidenţii din staţiunea de schi Ischgl, locul celui mai grav focar de coronavirus din Austria.
  • Universitatea de Medicină din Innsbruck a efectuat un studiu în aprilie care a constatat că 42% din populaţia din Ischgl avea anticorpi împotriva virusului.
Urmărește
9586 afișări
Imaginea articolului Un studiu realizat în staţiunea de schi Ischgl, din Austria, arată cât de mult durează imunitatea împotriva coronavirusului

Foto: Profimedia

Un studiu la care au pariticpat rezidenţii din staţiunea de schi Ischgl, locul celui mai grav focar de coronavirus din Austria, a arătat că marea majoritate a oamenilor au rămas imuni cel puţin opt luni de la contractarea virusului, au declarat joi oamenii de ştiinţă care l-au efectuat, relatează Reuters.
 
Descoperirile oferă mai multe informaţii despre cât durează imunitatea după infectare şi sugerează, de asemenea, că imunitatea în masă poate începe mai devreme decât se credea anterior, a spus echipa care a realizat studiul.
 
Principala Agenţie de Sănătate Publică din Austria, AGES, consideră că focarul de la Ischgl, în urma căruia mii de oameni din toată Europa au fost infectaţi, a început în februarie anul trecut, înainte ca primele cazuri din Austria să fie detectate.
 
Universitatea de Medicină din Innsbruck a efectuat un studiu în aprilie care a constatat că 42% din populaţia din Ischgl avea anticorpi împotriva virusului. Un studiu de urmărire, efectuat în noiembrie şi publicat joi, a constatat că marea majoritate a celor care aveau anticorpi în primul studiu îi aveau şi în cel de-al doilea.
 
"La aproape 90% dintre cei care au fost testat seropozitiv în aprilie, anticorpii au putut fi detectaţi şi în noiembrie", a declarat virusologul Dorothee van Laer, unul dintre oamenii de ştiinţă care au efectuat studiul, într-un comunicat. 
 
„În ciuda unei uşoare scăderi a concentraţiei de anticorpi, putem...spune că imunitatea este relativ stabilă”, a adăugat ea.
 
Studiul a implicat puţin peste 900 de persoane, dintre care 801 au participat la prima cercetare efectuată în aprilie.
 
Universitatea a declarat că studiul său este unul dintre cele mai ample de acest gen şi pe una dintre cele mai lungi perioade, ajutând la aflarea răspunsului la întrebarea referitoare la cât durează imunitatea după infectare.
 
De asemenea, sugerează că imunitatea în masă ar putea fi atinsă mai devreme decât se credea anterior, deoarece Ischgl a avut un al doilea val de infecţii mult mai mic în noiembrie faţă de alte localităţi din regiune.
 
Se pare că această situaţie a imunităţii, aflată undeva între 40 şi 50% (din populaţie) în noiembrie...de fapt a protejat populaţia de infecţii”, a declarat van Laer.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici