A început a 21-a ediţie a festivalului de film independent Anonimul în Delta Dunării

La Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării, a început cea de-a XXI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul, unde vor fi proiectate filme prezentate pe marile ecrane de la Cannes, Veneţia, Locarno sau Toronto.

Urmărește
104 afișări
Imaginea articolului A început a 21-a ediţie a festivalului de film independent Anonimul în Delta Dunării

A început a 21-a ediţie a festivalului de film independent Anonimul în Delta Dunării

Programul Festivalului cuprinde două secţiuni competiţionale – lungmetraj şi scurtmetraj – românesc şi internaţional, precum şi o serie de programe necompetitive, precum filme recente, prezentate sau premiate la festivaluri importante de gen din anul respectiv, care nu beneficiază de distribuţie în cinematografele din România, programul dedicat actorilor deveniţi regizori şi producători, Seara Filmului Românesc, Seara filmelor HBO şi secţiunea Eco Docs.

„Agenda competiţionalǎ a ediţiei din acest an consemneazǎ aproape 30 de filme la categoriile scurtmetraj naţional şi internaţional şi 5 lungmetraje internaţionale prezentate deja pe marile ecrane de la Cannes, Veneţia, Locarno sau Toronto. Trofeul Anonimul 2024, premiile pentru cel mai bun scurtmetraj, precum şi premiul ,<Ovidiu Bose Paştinǎ> vor fi desemnate prin votul publicului”, a anunţat luni ministrul Culturii, Raluca Turcan.

Festivalul se va încheia duminică.

Festivalul este finanţat de Ministerul Culturii prin programul cultural Cinematografie/Audiovizual/Promovarea Filmului Românesc, din fondul destinat proiectelor prioritare pe anul 2024.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici