- Home
- Cultură-Media
- SAN FRANCISCO, (09.06.2015, 13:26)
- Anca Dumitrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Apple a lansat serviciul Apple Music şi transformă Swift în limbaj de programare open-source - VIDEO
Apple a lansat la evenimentul anual Worldwide Developers Conference serviciul Apple Music şi a anunţat că până la sfârşitul anului va transforma limbajul de programare Swift, destinat aplicaţiilor pentru sistemul de operare iOS al dispozitelor iPhone, iPad şi iPod, într-un program open-source.
Urmărește
444 afișări
Apple a lansat serviciul Apple Music şi transformă Swift în limbaj de programare open-source
Lansarea Apple Music reprezintă o concurenţă serioasă pentru alte servicii de streaming, precum Spotify and Pandora, dar şi postul de radio prin satelit Sirius XM şi reţele de socializare ca Tumbl ar putea să se simtă sub presiune, relatează Bloomberg.
Noul serviciu al Apple în domeniul muzicii combină serviciile de streaming din biblioteca iTunes, la fel ca Rdio sau Spotify, cu crearea de liste muzicale personalizate şi serviciile oferite de radioul online gratuit Pandora. Totodată, Apple a lansat şi propriul post global de radio, condus de DJ Zane Lowe.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
-
UE s-ar putea extinde: O ţară din Europa vrea să organizeze un referendum pentru a adera la UE
-
Dronele ucrainene ar fi distrus un depozit de muniţie rusesc în regiunea Rostov
În privinţa serviciului de streaming, startup-uri precum Spotify ar trebui să fie foarte îngrijorate de capacitatea Apple de a ajunge rapid la o largă audienţă, notează Bloomberg. Apple a precizat că serviciul de streaming va avea peste 30 de milioane cde cântece.
O persoană apropiată situaţiei a declarat că Apple se află încă în negocieri pentru drepturile de difuzare, având deja drepturi pentru Taylor Swift, dar nu şi pentru The Beatles, de exemplu.
Dacă Apple va reuşi să recreeze întregul catalog iTunes pentru serviciul de streaming, atunci ar putea să schimbe felul în care utilizatorii obişnuiesc să obţină serviciile de divertisment.
Apple a introdus şi o funcţie suplimentară, numită Connect, care facilitează comunicarea dintre artişti şi fani, concurând astfel cu Tumblr, Twitter şi SoundCloud.
Compania a mai anunţat la conferinţa pentru dezvoltatori din acest an că vrea să transforme Swift în limbaj open-source, ceea ce va permite ca acesta să poată fi folosit pentru orice fel de sistem de operare.
Swift a fost introdus la conferinţa Apple de anul trecut şi a înregistrat un succes fără precedent, datorat în mare parte faptului că programatorii vor să scrie aplicaţii pentru iPhone-uri.
"Credem că Swift va fi viitorul limbaj major de programare", a declarat Craig Federighi, vicepreşedinte al Apple pentru inginerie software.
Asta înseamnă că dezvoltatorii vor putea să folosească Swift pentru dispozitive fabricate de alte companii, pentru a scrie programe care funcţionează pe platforme concurente cu produsele Apple.
Impactul informaţiei va fi probabil imediat. Pentru dezvoltatorii reticenţi să folosească Swift, pentru că nu era limbaj open-source, acest obstacol a fost eliminat, a declarat Stephen O’Grady, co-fondator al firmei de analiză Red Monk.
Citește pe alephnews.ro: Armistițiul de Crăciun a reprezentat un moment istoric în timpul Primului Război Mondial. Cum s-a produs acest lucru
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe