Biserica Unirii, pe care ucigaşul lui Shinzo Abe o acuză că l-a ruinat, este cunoscută pentru căsătoriile în masă

Mama ucigaşului lui Abe aparţine sectei (cunoscută pentru căsătoriile în masă) căreia liderul ucis îi trimisese o scrisoare de mulţumire, iar ucigaşul era furios pentru donaţiile în numerar făcute de mama lui.

Urmărește
39918 afișări
Imaginea articolului Biserica Unirii, pe care ucigaşul lui Shinzo Abe o acuză că l-a ruinat, este cunoscută pentru căsătoriile în masă

Predicatorul sud-coreean Sun Myung Moon

Gestul fostului marinar japonez, în vârstă de 41 de ani, care l-a ucis pe fostul premier japonez Shinzo Abe, ar fi fost determinat de banii donaţi unei secte religioase.

Tetsuya Yamagami le-a spus anchetatorilor că dorea să se răzbune pentru că „mama mea era adepta unei asociaţii religioase căreia îi donase mulţi bani, toată moştenirea, primitp de la tatăl meu când a murit, atât de mult încât ne-am trezit în dificultăţi economice insurmontabile... am crezut că trebuie să-i pedepsesc pe cei responsabili... dar nu am găsit nici unul dintre liderii acelei secte şi aşa am decis să ucide-l pe Shinzo Abe, pentru că ştiam că era cumva conectat”.

Făcuse o „donaţie importantă”

Anchetatorii nu au numit grupul religios, numindu-l „o anumită organizaţie”. Însă mai multe ziare din Tokyo au identificat-o drept „Biserica Unirii”, care a fost fondată în 1954 de predicatorul sud-coreean Sun Myung Moon, care pretindea a fi un fel de Mesia născut în Războiul Rece.

Într-o conferinţă de presă la Tokyo, şeful secţiei japoneze a „Bisericii Unirii”, Tomihiro Tanaka, a confirmat că mama ucigaşului Yamagami era o mare adeptă, care venea adesea la biserică şi făcuse o „donaţie importantă”, dar a negat că este o practică obişnuită să se solicite bani: „Cei care cred pot face donaţii mici sau mari, dar nimic nu este solicitat şi nici impus... Nu pot înţelege cum a apărut această ură care a dus la crimă. Sunt îngrozit de violenţă şi şocat de pierderea unui politician atât de iubit şi respectat”.

Nunţi în masă

Tanaka a concluzionat că Shinzo Abe „nu a fost niciodată un membru sau consilier înregistrat al grupului nostru religios, deşi şi-a exprimat sprijinul pentru angajamentul nostru pentru pacea mondială”. În Asia, dar şi în Statele Unite, Biserica Unirii a prins rădăcini, desfăşurând activităţi de prozelitism religios şi sprijinind politicienii conservatori şi naţionalişti. „Reverendul Moon” a devenit celebru în America în anii ’70 pentru organizarea de căsătorii în masă între adepţi, încurajând adesea adepţii de diferite naţionalităţi să se unească cu scopul declarat de „construire a unei lumi religioase multiculturale”.

Locul de desfăşurare a ceremoniilor de nuntă combinate a fost celebra Madison Square Garden din New York. Biserica Unirii a înfiinţat, din donaţii, ziarul conservator Washington Times, care de-a lungul anilor i-a susţinut pe preşedinţii Reagan, tatăl şi fiul lui Bush, şi Donald Trump.

Sute de mii de adepţi în Japonia

În Japonia, asociaţia religioasă are aproximativ 300.000 de adepţi, inclusiv câţiva actori celebri. L-a susţinut şi pe liberal-naţionalistul Shinzo Abe, care, după cum a confirmat Tanaka, i-a mulţumit trimiţând un mesaj la o convenţie a asociaţiei religioase. În Japonia, mulţi politicieni conservatori au fost susţinuţi de diverse grupuri religioase. Dar un mic partid îl acuzase public pe fostul prim-ministru că sprijină acea sectă „străină”.

Biserica Unirii are un sediu în Nara, oraşul în care Abe a fost asasinat. Se află în apropierea locului ultimului miting electoral desfăşurat vineri, 8 iulie, în sprijinul unui candidat din actualul său în Partidul Liberal Democrat. Yamagami susţine că s-a dus din nou acolo cu ideea de a pedepsi un „conducător al sectei care a distrus-o pe mama” cu puşca lui lucrată manual. Negăsindu-l, ar fi decis să-l împuşte pe fostul premier. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici