"Bucureştiul râde". Ghid pentru Festivalul Comediei Româneşti: Unde merg găştile vesele

Festivalul Comediei Româneşti a ajuns la ediţia a XIV-a. "Bucureştiul râde cu festCO" în perioada 21 - 29 mai. Cele mai bune spectacole de comedie din ţară vor fi la Festival, dar şi proiecţii de filme, show-uri de improvizaţie, laborator de scriere dramatică, concert şi conferinţe.

Urmărește
191 afișări
Imaginea articolului "Bucureştiul râde". Ghid pentru Festivalul Comediei Româneşti: Unde merg găştile vesele

"Bucureştiul râde". Ghid pentru Festivalul Comediei Româneşti: Unde merg găştile vesele

Printre piesele cele mai atractive din festival, se regăseşte şi "Apolodor" de Gellu Naum, în regia actriţei-spiriduş Ada Milea, producţie a Teatrului Naţional "Lucian Blaga" din Cluj-Napoca - la Sala Radu Beligan a Teatrului de Comedie.

Programul Festivalului Comediei Româneşti

Secţiunea "Laborator de Comedie" din cadrul Festivalului Comediei Româneşti va fi despre "Poveşti urbane de prin Centrul Vechi".

Astfel, sâmbată, pe 28 mai, ora 18.00, la Teatrul de Comedie, Sala Studio, Ana Maria Nistor susţine un workshop de scriere dramatică. La final, cele mai bune piese scrise în cadrul atelierului moderat de Ana Maria Nistor, vor fi citite într-un spectacol lectură.

Filmul "Restul e tăcere" (2008), se va proiecta miercuri, pe 25 mai, ora 21.00, în Parcul Al. I. Cuza, foişor. Scenariul şi regia: Nae Caranfil Cu: Marius Florea Vizante, Ovidiu Niculescu, Mirela Zeţa, Mihai Gruia Sandu, Florin Zamfirescu, Valentin Popescu, Silviu Biriş, Nicu Mihoc, Silviu Biriş, Gavril Pătru, Vlad Zamfirescu, Alexandru Hasnaş, Ioana Bulcă, Radu Bânzaru, Gabriel Spahiu

Synopsis pentru "Restul e tăcere": Acţiunea are loc în Bucureştiul anului 1911. Grigore Ursaru, un tânăr de 19 ani, încântat de apariţia filmelor de cinema, se decide să devină regizor şi să producă un film cu titlul "Războiul Independenţei", o ecranizare a luptei din 1877 dintre români, turci şi ruşi, moment istoric ce a dus la obţinerea independenţei României.

Tot la Festival, vor fi lansări de carte (una despre regretatul Alexandru Tocilescu, cu titlul "Toca se povesteşte"), dar şi o serie de conferinţe festCO cu Andrei Şerban, regizorul care a impresionat Vestul, cu Horaţiu Mălăele, actorul cu umor negru şi "armele albe" ale comediei mereu scoase ca aşii din mânecile pardesiului de scenă, şi Alexandru Darie, regizorul boem & chic.

Spectacolul "Mon Cabaret Noir", în regia coregrafului dandy Răzvan Mazilu se joacă pe 29 mai, ora 19.00, la Teatrul de Comedie, Sala Radu Beligan. Spectacolul nu este recomandat copiilor sub 16 ani. Răzvan Mazilu a conceput spectacolul după texte de Dan Mihu, Salvador Dali, Edith Piaf şi Joe Jenčík.

Festivalul Comediei Româneşti - festCO a fost înfiinţat în 2003 la iniţiativa directorului Teatrului de Comedie, actorul George Mihăiţă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici