Cârţile se vând tot mai bine. Cum a influenţat pandemia preferinţele de lectură

  • Vânzările de carte au crescut anul trecut cu mai mult de 30% în comparaţie cu 2019.
  • Este vorba despre o statistică realizat de reprezentanţii elefant.ro.
  • În 2020 s-au vândut foarte bine cărţile de dezvoltare personală şi cele pentru copii.
Urmărește
299 afișări
Imaginea articolului Cârţile se vând tot mai bine. Cum a influenţat pandemia preferinţele de lectură

Reprezentanţii elefant.ro anunţă că titlurile de dezvoltare personală au luat avânt pe timp de pandemie, fapt care a propulsat câteva dintre volumele din această categorie în topul vânzărilor pe 2020. Astfel, Arta subtilă a nepăsării, a lui Mark Manson se situează pe primul loc în topul celor mai bine vândute titluri ale unui autor străin, anul trecut.

În top 5 se află şi Unf*ck Yourself. Eliberează-ţi mintea şi trăieşte-ţi viaţa, de Gary Jogh Bishop, un alt titlu din categoria pentru dezvoltare personală. Alte două volume din acelaşi segment se situează printre primele 10 titluri scrise de autori străni: Inteligenţa emoţională, ediţia a patra – Daniel Goleman şi Arta manipulării – Kevin Dutton.

Top 3 este completat de două cărţi de ficţiune: Acolo unde cântă racii, romanul de debut al Deliei Owens, bestseller international, situat pe locul secund în clasamentul vânzărilor pe 2020, şi Pacienta tăcută, scrisă de Alex Michaelides, volum situat pe poziţia a treia a clasamentului.

În vârful clasamentului celor mai populare volumele scrise de autori români se situează Te iubesc, orice-ai face!, de Ioana Chicet-Macoveiciuc. Volumul este urmat de Erus şi Valea Recunoştinţei, de Alec Blenche şi Ţup. Imposibil e doar un cuvânt, de Alex Donovici. Toate cele trei volume sunt din categoria volumelor dedicate copiilor, segment care a cunoscut o creştere deosebită în 2020.

„Vânzările de carte pe elefant.ro au crescut cu peste 30% în 2020 faţă de 2019, în condiţiile în care piaţa, per ansamblu, a cunoscut o uşoară scădere. În cazul cărţilor pentru copii creşterea a fost puţin mai accelerată, pe fondul închiderii instituţiilor de învăţămân pe o perioadă îndelungată şi a mutării studiului online, de acasă. Pentru 2021 ne aşteptăm ca tendinţa de creştere a volumului de carte comandată online să se menţină la un nivel de cel puţin 20-25% faţă de 2020“, a explicat Adrian Dinu, director comercial carte în cadrul elefant.ro.

Topul volumelor scrise de autori români este completat de Irina Binder, cu volumul Până la sfârşit, Gaspar Gyorgy, cu volumul Mindfulness urban, Neagu Djuvara – O scurtă istorie ilustrată a românilor, dar şi de titluri precum Fizica povestită, volum scris de Cristian Presură sau Isus al meu, cea mai recentă carte scrisă de Gabriel Liiceanu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici