- Home
- Cultură-Media
- BUCURESTI, (12.07.2017, 12:51)
- Cătălina Mănoiu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
CCR a admis sesizarea PNL privind neconstituţionalitatea Legii de funcţionare a TVR şi SRR
Curtea Constituţională a admis, miercuri, sesizarea PNL privind modificările aduse legii de funcţionare a Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune, în Parlament, mai multe articole fiind declarate neconstituţionale, au declarat surse pentru MEDIAFAX.
Urmărește
649 afișări
CCR a admis sesizarea PNL privind neconstituţionalitatea Legii de funcţionare a TVR şi SRR
PNL a atacat la Curtea Constituţională modificarea legii de funcţionare a Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune, susţinând că va compromite "iremediabil statutul, organizarea şi funcţionarea celor două servicii publice autonome de interes naţional".
"Pentru o serie întreagă de argumente constituţionale şi juridice, PNL solicită CCR să declare, în integralitate, neconstituţională această lege care, în opinia PNL, va compromite iremediabil statutul, organizarea şi funcţionarea celor două servicii publice autonome de interes naţional, reglementate şi de Legea fundamentală a României. PNL a arătat, în sesizarea adresată CCR, că Senatul, în calitate de Cameră decizională, a adoptat propunerea legislativă în şedinţa din data de 20 iunie 2017, dar cu un conţinut substanţial modificat faţă de forma dezbătută şi adoptată de prima Cameră sesizată (Camera Deputaţilor), încălcând astfel principiul bicameralismului; pe fond, propunerea legislativă astfel cum a fost adoptată încalcă principii şi drepturi constituţionale şi nu clarifică statutul juridic al SRR şi SRTv ca urmare a schimbării modalităţii de finanţare introduse prin Legea nr. 1 din 6 ianuarie 2017 privind eliminarea unor taxe şi tarife, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative", potrivit unui comunicat PNL trimis către MEDIAFAX.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Rezultate parţiale. Elena Lasconi, 19,17% - Marcel Ciolacu 19,15%. Aproape 2200 de voturi diferenţă. Marja se măreşte / Călin Georgescu, primul cu 22,95%
-
Vasile Bănescu a comentat rezultatul alegerilor: Drumul spre sinucidere naţională e nebănuit de scurt şi aparţine populismului
-
Vîlceanu: PNL trebuie să-şi schimbe conducerea toată şi trebuie să plece de la guvernare imediat
PNL a susţinut că Guvernul a transmis Senatului, în luna martie, un punct de vedere negativ cu privire la propunerea legislativă, un aviz negativ fiind emis şi de Comisia pentru buget din Senat, în data de 14 iunie 2016.
"Legea în cauză încalcă drepturi fundamentale constituţionale şi permite ingerinţe nepermise ale autorităţilor statului asupra dreptului de asociere, care nu respectă principiul consacrat al proporţionalităţii în raport de rigoarea exigenţelor indicate de Curtea Europeană a Drepturilor Omului şi de Comisia de la Veneţia. Actuala lege a SRR şi SRTv reprezintă o sfidare şi o încălcare a drepturilor cetăţenilor români din străinătate, drepturi recunoscute acestora încă din anul 1994 de la adoptarea legii iniţiale'', argumentează liberalii în sesizarea depusă.
Liberalii au afirmat că noua lege de funcţionare a Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune anulează obligaţia constituţională a statului de a sprijini întărirea legăturilor cu românii din afara graniţelor sub aspect identitar, etnic, cultural, lingvistic sau religios.
În forma modificată de Parlament, legea abrogă art. 42 care prevedea finanţarea producerii şi difuzării emisiunilor radiofonice şi de televiziune adresate străinătăţii, fiind blocată astfel activitatea Radio România Internaţional şi TVR Internaţional, potrivit comunicatului transmis de PNL.
PNL subliniază că noua lege aduce "un prejudiciu semnificativ dreptului la informare al cetăţenilor români" şi scoate de sub controlul parlamentar TVR şi SRR.
Citeşte şi: Tranzacţie de 1 miliard de dolari. Un gigant media cumpără 22% din editura care publică "Urzeala Tronurilor", iar aceasta ajunge la o valoare de piaţă de peste 3,5 mld
Citeşte şi: O pădure colorată. Templul naturii, ridicat de artistul Mihai Ţopescu într-un codru din Poienari. "Suntem, aici, printre copaci-coloane"
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Semnificaţii istorice pentru data de 12 iulie
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Iuliana Pepene, una dintre cele mai frumoase prezentatoare de știri, e iar singură!
PROSPORT.RO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe