- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (23.07.2016, 06:00)
- Andreea Diocheteanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cititorii "Harry Potter", mai predispuşi să îl displacă pe Donald Trump: Îl aseamănă cu Voldemort - VIDEO
Un nou studiu dezvăluie că cititorii care apreciază seria magică "Harry Potter", scrisă de J. K. Rowling, sunt mai predispuşi să nu îl agreeze pe Donald Trump, candidatul republican la alegerile prezidenţiale din SUA, deoarece îl aseamănă cu Voldemort, potrivit yahoo.com.
Urmărește
293 afișări
Cititorii "Harry Potter", mai predispuşi să îl displacă pe Donald Trump
Studiul, care va fi publicat în revista "PS: Political Science and Politics/ PS: Ştiinţe Politice şi Politică", dezvăluie că, în general, fanii seriei extrem de populare "Harry Potter" au tendinţa să îl displacă pe candidatul republican, chiar şi după verificarea anumitor factori precum apartenenţa la un partid, vârstă, sex, educaţie, identificare religioasă şi orientare dominantă socială.
Profesorul Diana Mutz, de la Universitatea Pennsylvania, a explicat că cititorii ar putea face o paralelă între stilul politic al lui Trump şi personajul negativ al cărţii, Lordul Voldemort.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
"Cred că identificarea stilului de politică al lui Trump ca fiind unul dominant şi agresiv este ceva ce oamenii asociază cu Voldemort. Deci are sens dacă eşti expus unei serii lungi de cărţi, unde el este reîncarnarea diavolului, ca tacticile destul de agresive pe care le foloseşte Trump în campania sa să fie percepute ca fiind mai puţin atractive, lăsând la o parte modul în care sunt afectate atitudinile politice", a declarat profesoara pentru TIME.
Corelaţia dintre populara serie fantastică şi politica modernă poate fi explicată prin mesajele de toleranţă subtile, care se regăsesc în cărţi.
"Povestea este distractivă, oamenii îndrăgesc personajele din ea, iar lecţiile ce pot fi deprinse din ea sunt mult mai subtile decât orice fel de politică care ţi-ar fi ”dată în cap” de orice candidat susţinut", a mai adăugat Mutz.
"Este vorba despre respect faţă de opoziţie şi tot felul de detalii, care reprezintă mesaje pro-toleranţă".
Studiul, la care au participat 1.200 de subiecţi, a mai descoperit că filmele nu oferă acelaşi sentiment precum romanele. Diana Mutz a declarat că acest lucru se datorează faptului că filmele au fost mai scurte sau din cauza oamenilor cu principii conservatoare care le-au evitat.
Un alt studiu, publicat de revista Universităţii Johns Hopkins, a analizat de asemenea relaţia dintre Harry Potter şi politică, dar au fost intervievaţi doar studenţii din cadrul a 7 universităţi, fără să se ia în considerare ideologiile politice sau afilierea la un partid.
Indiferent, acest studiu ar trebui să vină ca o uşurare pentru autoarea seriei fantastice, J.K. Rowling, care în mod public a dezaprobat candidatura lui Donald Trump.
Cărţile din seria "Harry Potter" - şapte volume, care s-au vândut în peste 450 milioane de copii pe plan mondial - au fost publicate de scriitoarea britanică J.K. Rowling între anii 1997 şi 2007 şi au fost adaptate pentru marele ecran, cu Daniel Radcliffe în rolul tânărului vrăjitor Harry Potter, Emma Watson ca Hermione Granger şi Rupert Grint ca Ron Weasley.
Cele opt filme realizate pe baza romanelor din franciza "Harry Potter" au avut încasări totale de peste 7,7 miliarde de dolari pe plan mondial.
Citeşte şi: Donald Trump a acceptat oficial desemnarea sa drept candidatul republican la Casa Albă: "Americanism, nu globalismului, va fi crezul nostru"
Citeşte şi: Donald Trump ar condiţiona alianţele SUA cu ţări din Europa, Asia şi crede că s-ar înţelege cu Putin / Statele baltice denunţă declaraţiile, catalogându-le "periculoase"
Citeşte şi: O membră a echipei lui Trump admite rolul său în discursul acuzat de plagiat. Trump îi respinge demisia
Citeşte şi: Muzeu împotriva lui Donald Trump, finanţat şi din banii miliardarului George Soros: Păpuşi cu magnatul
Citeşte şi: Steinmeier, ministru german de Externe: Trump ameninţă SUA şi securitatea mondială cu "politica fricii şi a izolării"
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe